Razvpiti preboldski »junak« klonil, vodja protesta razkrita

Esmeralda Vidmar in Peter Žurej (vir: družbena omrežja)

Ravnatelj Osnovne šole Prebold Peter Žurej je bil zelo vnet nasprotnik spoštovanja ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Javno je napovedoval, da v šoli ne bodo upoštevali pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

Vsem zaposlenim in staršem tamkajšnjih osnovnošolcev je v nedeljo, 22. avgusta, poslal tudi pismo, “da v šoli PCT-jev ne bodo preverjali, ker ni znanstvenih dokazov o obstoju virusa”. Zelo dejaven je bil tudi na Facebooku.

Esmeralda Vidmar

Pred dnevi so v Preboldu pripravili tudi protest v Žurejevo podporo. Nekateri so poročali, da protestirajo zaposleni in krajani občine Prebold in podpirajo Žureja. Nato pa se je izkazalo, da je protest vodila agresivna anticepilka in nekdanja političarka propadlega Golobičevega Zaresa 45-letna Esmeralda Vidmar. Na protestu pa se je zbralo nekaj deset ljudi iz cele Slovenije. Preboldčanov je bilo med njimi le za vzorec.

Pozareport.si je nato še razkril, da Vidmarjeva kot partnerica visokega slovenskega diplomata v Črni gori Blaža Cvetanovića živi na račun države in davkoplačevalcev. Kot kaže, živi v Črni gori, povezana pa je tudi z Novim mestom.

Žurej je bil tudi tik pred tem, da ga bo Svet šole razrešil z mesta ravnatelja, včeraj, na prvi šolski dan, pa so iz Prebolda sporočili, da je junak klonil.

Če na šoli ne bi upoštevali pogoja PCT, bi inšpektorji šolo zaprli, ravnatelja pa odpustili in kazensko preganjali.

Žurej, kader stranke SD, je včeraj že nosil tudi zaščitno masko. Žureja so sicer že leta 2014 odslovili iz Osnovne šole Vojnik. Takrat so se mu uprli zaposleni v šoli in starši otrok. V šoli namreč ni zagotovil nadomeščanja učiteljice, ki je bila na porodniškem dopustu in so bili učenci več mesecev brez pouka pri tem predmetu. Pa to je samo eden od razlogov.

Nato ga je SD-jev minister za izobraževanje Jernej Pikalo ob prvi priložnosti spet imenoval za ravnatelja, tokrat v Preboldu.

A. L.