Razširitve ceste ob Težki vodi in v Regrči vasi še ni pričakovati, naj bi jo pa delno obnovili

Zoženje ceste ob Težki vodi

Krajanom Regrče vasi in naselij ob Težki vodi v Novem mestu že več let življenje greni cesta od Gotne vasi do Šmihela oziroma skozi Regrčo vas do vodnega zajetja pri Svetem Roku, saj je ozka, na mnogih mestih pa tudi precej poškodovana.

A kot kaže, bolje ne bo tako kmalu, saj, kot je razbrati iz odgovorov novomeške občine, na občini razširitve ceste za zdaj ne načrtujejo. Naj bi jo pa vsaj delno obnovili. “Predvidoma v prihodnjem mesecu načrtujemo sanacije udrtin na odseku od Jedinščice do križišča pri Domu krajanov,” so povedali za portal Moja Dolenjska.

Cesta ob Težki vodi, potrebna obnove
Luknjasta cesta ob Težki vodi

Povezovalna cesta med Regrčo vasjo in Košenicami odvisna tudi od države

Že dlje časa ima občina v načrtu tudi povezovalno cesto med Regrčo vasjo in Košenicami, kjer trenutno ni prave cestne povezave oziroma ju povezujeta ozka in ovinkasta cesta skozi cesto K Roku in makadamska pot od Regrče vasi do Košenic. Kot pravijo na občini, postopki za izgradnjo povezovalne ceste potekajo, časovnica pa je odvisna tudi od zagotovitve državnega sofinanciranja. “Vsekakor bomo po zgledu aktualnih uspešnih projektov – rekonstrukcija ceste skozi Velike Brusnice in rekonstrukcija dela Šmihelske ceste – tudi za ta in druge odseke vodili pogovore z državo in si prizadevali, da k izvedbi pristopimo skupaj,” pravijo.

Dotrajana igrala med potokom Težka voda in tovarno Revoz, potrebna obnove.

Krajane Regrče vasi pa teži še ena stvar. Med potokom Težka voda in tovarno Revoz so postavljena otroška igrala, ki pa so že precej dotrajana in zato skoraj neuporabna. Zdi se, da za obnovo ne bi bilo potrebno veliko denarja, a tega se že nekaj časa ne najde. Na občini zdaj pravijo, da za igrišče načrtujejo umestitev v sistem urejanja zelenih površin, da bodo lahko v sodelovanju s krajevno skupnostjo pristopili k sanaciji.

M. R.