Nesreča ultralahkega letala

Okoli 16.45 je na območju Brega pri Ribnici, na manjšem letališču, med pristajanjem prišlo do nesreče ultralahkega letala.

Iz Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da 70-letni pilot iz okolice Ljubljane z zadnjim delom letala znamke Qualt 201R udaril ob tla, pri tem pa izgubil oblast nad letalom, ki je nato strmoglavilo. V nesreči se je pilot poškodoval in je bil odpeljan v ljubljanski klinični center. Po podatkih policije je utrpel hude telesne poškodbe, njegovo življenja pa ni ogroženo. O nesreči je bil obveščen tudi letalski inšpektor za preiskovanje nesreč v zračnem prometu. Policisti v dogodku po zdaj zbranih ugotovitvah niso zaznali elementov kaznivega dejanja, o ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Poleg reševalcev Nujne medicinske pomoči Ribnica so posredovali tudi gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Ribnica, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče in pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovanega pilota, pa so sporočili iz Urada RS za reševanje in zaščito.

Gasilsko društvo Ribnica je na svoji spletni strani objavilo več fotografij o dogodku.

Foto: Gasilsko društvo Ribnica
Foto: Gasilsko društvo Ribnica
Foto: Gasilsko društvo Ribnica