Razmere na cestah, ohladilo se je

Vahta, Gorjanci (vir: cestne kamere, promet.si)

Na cestah ni posebnosti. Ponoči se je ozračje umirilo, povsod je pretežno oblačno, s temperaturami od 14 °C v notranjosti do 24 °C ob morju. Na Kredarici so 4 stopinje Celzija.

Čez dan bo povečini sončno, a brez vročine. Občasno bo povečana oblačnost, pihal bo severovzhodni veter.

Na Primorskem bo precej jasno, pihala bo šibka do zmerna burja, najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 27, na Primorskem do 30 °C.

Obeti: V nedeljo in ponedeljek bo pretežno jasno, a brez izrazite vročine. V torek bodo sredi dneva in popoldne spet lahko nastajale plohe in nevihte.

Vremenska slika: Hladna fronta se pomika prek Slovenije. Za njo bo k nam od severovzhoda pritekal nekoliko hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo ob severnem Jadranu precej jasno z burjo, drugod bo zmerno oblačno. Osvežilo se bo.

Razmere na cestah: Na vipavski hitri cesti med Nanosom in Ajdovščino je zaradi burje prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton.

Tovorni promet: Dodatna omejitev tovornega prometa čez poletje bo začela veljati ta konec tedna, 24. 6. 2023 in bo veljala do 3. 9. 2023. Omejitev bo ob sobotah od 8. do 13. ure, na nekaterih primorskih avtocestah in hitrih cestah ter ostalih cestah od 6. do 16. ure.

Prireditve: Glavna cesta Novo mesto – Metlika bo zaprta med Dolnjo Težko Vodo in Vinjo vasjo:
– danes od 7. do 21. ure
– v nedeljo, 25. 6. 2023, od 7. do 20. ure. (več: Popolna zapora)
Obvoz: Jugorje−Semič− Ručetna vas–Podturn–Soteska–Straža−Novo mesto in obratno.

Zadnji vremenski podatki (danes ob 5. uri) in napoved za popoldne:

M. D.