Razmere na cestah ob 5. uri

Črmošnjice nad Semičem (vir: cestne kamere)

Večinoma oblačno, ponekod rahlo sneži ali pada zrnat sneg, na Primorskem piha močna burja s sunki do 120 km na uro. Voznikom priporočajo previdno vožnjo, upoštevanje varnostne razdalje ter prilagoditev hitrosti voznim razmeram. 

V Novem mestu pretežno oblačno in 0 °C, v Črnomlju oblačno in 0 °C, v Kočevju sneži in -3°C.

V Ljubljani pretežno oblačno in 0 °C, na Kredarici rahlo sneži in -16 °C, Lisca pretežno oblačno in -6 °C, Postojna pada zrnat sneg in -3 °C

Napoved: Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, na Primorskem okoli 3 °C. Čez dan bo prevladovalo oblačno vreme, krajša obdobja sončnega vremena bodo na Primorskem. Ponekod v južnih krajih bo še naletaval sneg. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zjutraj zmerna do močna burja, ki bo čez dan še nekoliko oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 4, na Primorskem do 8 °C.

Obeti: V torek, sredo in četrtek bo na zahodu občasno nekaj sonca, drugod bo pretežno oblačno. Predvsem v južni in jugovzhodni Sloveniji bodo v sredo in četrtek občasno rahle padavine. Pihal bo severovzhodnik, burja na Primorskem se bo v torek zvečer spet okrepila.

Vremenska slika: Nad severnim Sredozemljem je območje nizkega zračnega tlaka z vremensko fronto, ki se nadaljuje nad osrednji Balkan in nad vzhodno Evropo. Nad naše kraje doteka vlažen, v nižjih zračnih plasteh od severovzhoda tudi razmeroma hladen zrak.

Razmere na cestah:

Vahta, Gorjanci
Metlika
Male Rebrce, Žužemberk
Dragatuš
Delenja Nemška vas (Trebnje)
Colnarji (proti Livoldu)

Zastoji: Na gorenjski avtocesti je povečano število tovornih vozil pred predorom Karavanke proti Avstriji.

Primorska avtocesta je zaprta med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani. Zaprt je tudi uvoz Kastelec. Obvoz je urejen po vzporedni cesti.

A. L.