Razmere na cestah ob 5. uri

Črmošnjice nad Semičem (17,. januar 2023, ob 4.54)

Ponekod megla v pasovih, na nekaterih odsekih navkljub posipanju še vedno poledica. Vozite previdno zaradi snežnih razmer po večjem delu Slovenije. Na pot se odpravite le z ustrezno zimsko opremo vozila. Na odsekih so plužne in posipne skupine, računajte na daljši čas potovanja.

V Novem mestu je megla in 0 °C, v Črnomlju megla in 0 °C, v Kočevju oblačno 0°C.

V Ljubljani pretežno oblačno in 1 °C, na Kredarici rahlo sneži in -10 °C, Lisca rahlo sneži in -0 °C.

Napoved: Čez dan bo pretežno oblačno. Dopoldne bo večinoma suho, popoldne in v noči na sredo bodo ponovno padavine, po nižinah bo večinoma deževalo. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Goriškem in ob morju do 10 °C.

Obeti: V sredo čez dan se bo na vzhodu oblačnost trgala, v zahodni in deloma osrednji Sloveniji pa bodo predvsem dopoldne občasne krajevne padavine, deloma plohe, lahko bo tudi zagrmelo. Ponekod bo pihal jugozahodnik.

V četrtek bo oblačno, občasno bodo manjše padavine. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo ponovno spustila do nižin, a količina padavin ne bo velika. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. V petek bo zmerno do pretežno oblačno.

Vremenska slika: Nad zahodno, severno in srednjo Evropo ter nad severnim Sredozemljem je obsežno območje nizkega zračnega tlaka. Hladna fronta je prešla Slovenijo in se pomika nad osrednji Balkan. Z jugozahodnikom v višinah k nam še naprej priteka precej vlažen zrak.

Vahta, Gorjanci, 17. januar 2023 ob 4.56 uri

A. L.