Razmere na cestah

Vahta, Gorjanci

Po Sloveniji ponekod sneži in sneg se oprijema vozišča, predvsem na višjih predelih. Voznikom priporočajo previdno vožnjo, upoštevanje varnostne razdalje ter prilagoditev hitrosti voznim razmeram.

 

V Novem mestu močno sneži in 0 °C, Črnomelj dežuje in 3 °C, Kočevje rahlo sneži in 0 °C, Ljubljana sneži 1 °C, Lisca sneži in -1 °C, Kredarica posamezne snežinke in -7 °C, ob morju rahlo dežuje in 10 °C.

Napoved: Danes bo oblačno, sredi dneva bodo padavine povsod ponehale, popoldne se bo od severozahoda pričelo jasniti. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 3, na Primorskem okoli 10 °C.

Jutri bo pretežno jasno, po nižinah v notranjosti se bo marsikje zadrževala megla in nizka oblačnost. Burja na Primorskem bo čez dan postopno slabela. Jutranje temperature bodo od -2 do -7, v alpskih dolinah do -10, na Goriškem in ob morju od 0 do 2, najvišje dnevne od -3 do 2, na Primorskem okoli 8°C.

Obeti: V ponedeljek bo pretežno jasno in razmeroma hladno. Po nižinah v notranjosti Slovenije bo precej megle ali nizke oblačnosti. Burja na Primorskem bo ponehala.

V torek se bo v zahodnih krajih pooblačilo, drugod bo še delno jasno in po nižinah sprva megleno. Čez dan bo ponekod zapihal jugozahodni veter.

Vremenska slika: Za hladna fronto, ki se pomika preko Slovenije, se nad srednjo Evropo krepi območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda doteka k nam hladnejši zrak.

Stanje na cestah:

Črmošnjice nad Semičem
Fara (Colnarji)
Dragatuš, Bela krajina
Male Rebrce, Žužemberk

Vir: Cestne kamere

A. L.