Razmere na cestah

Črmošnjice nad Semičem (vir: cestne kamere)

Ponekod po državi megla zmanjšuje vidljivost. Zimske razmere so na prelazih Vršič in Korensko sedlo ter Ljubelj. Agencija RS za okolje pa je za danes izdala opozorilo. Ceste so večinoma mokre, drugih posebnosti ni.

Ob 6. uri je v Sloveniji večinoma oblačno. V Črnomlju so 4 °C in rosi, v Kočevju 1 °C in rahlo dežuje, podobno je tudi v Novem mestu, kjer sta 2 °C. Lisca je v oblakih, -2 °C.

Opozorilo: Danes se bosta ob padavinah predvsem na območju Notranjske in Kočevske med približno 500 in 1000 m nadmorske višine pojavljala žled in poledica. Omenjena pojava bosta zjutraj in dopoldne možna tudi v višjih legah osrednje in severovzhodne Slovenije, vendar bosta manj izrazita.

Napoved: Danes bo oblačno, padavine se bodo zjutraj in dopoldne od juga razširile na vso Slovenijo. Po nižinah bo večinoma deževalo, predvsem ponekod na Notranjskem in Kočevskem bo v krajih med približno 500 in 1000 metri padal dež, ki bo zmrzoval. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem do 10 °C.

Jutri bo oblačno, občasno bodo še padavine. Po nižinah bo deževalo. Burja na Primorskem bo zvečer ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 3, na Primorskem okoli 8, najvišje dnevne od 1 do 5, na Primorskem do 12 °C.

Obeti: V ponedeljek bodo na vzhodu krajša obdobja sončnega vremena, drugod bo oblačno. Ponekod v zahodni in osrednji Sloveniji bo občasno deževalo. Ob morju bo pihal jugo. V torek zjutraj bo na vzhodu še deževalo, čez dan bo suho vreme, ponekod se bo prehodno delno zjasnilo.

Vremenska slika: Nad zahodnim in severnim Sredozemljem je ciklonsko območje. V višinah priteka nad naše kraje z jugozahodnim vetrom toplejši in vlažen zrak, v spodnjih plasteh pa še vztraja hladen vzhodni veter.

M. D.