Radikalni študenti FDV kršili kodeks, univerza jim je to mirno dovolila

Radikalni študenti Fakultete za družbene vede, ki naj bi jih neuradno vodil sin nekdanjega poslanca Zaresa Iva Vajgla, je nekaj dni zasedalo predavalnico fakultete in s tem kršilo kodeks Univerze v Ljubljani, a jim je vodstvo fakultete slednje očitno mirno dovolilo.

 

Kodeks Univerze v Ljubljani, katere del je FDV, namreč določa: “Politično oz. drugo agitiranje v prostorih ali na območju univerze, uporaba pedagoškega procesa in univerzitetnih sredstev za politične oz. druge neakademske namene pomenijo kršitev tega kodeksa.”

Nekaj deset radikalnih študentov je namreč za več dni zasedlo največjo predavalnico na FDV, njihovi cilji pa so bili več kot očitno politični. Med drugim so zahtevali, da univerza prekine vsakršno sodelovanje z izraelskimi univerzami in podjetji, da se prizna zgodovina okupacije in apartheida, ki da ju izvaja Izrael in da se “prizna legitimnost” teroristične organizacije Hamas.

Univerza jim je protest mirno dovolila. Še več. Včeraj so protest prekinili, potem ko naj bi vodstvo univerze ugodilo vsem njihovim zahtevam, torej priznalo tudi legitimnost Hamasa.

A. V.