Prva poteza novega direktorja TVS: Ukinitev prenosa protesta upokojencev

Ena od novinarskih konferenc Gibanja Glas upokojencev oz. Društva 1. oktober, kjer si zavzemajo za izboljšanje stanja upokojencev (vir: arhiv)

Novi v. d. direktorja TV Slovenija Andraž Pöschl bo kot prvi ukrep, ki ga bo sprejel, ukinil prenos vseslovenskega shoda upokojencev, ki ga organizira Inštitut 1. oktober. Naslednja poteza bo ukinitev oglaševanja TV Panorame, večerne informativne oddaje na 2. programu TV Slovenija, poročajo nekateri mediji.

 

Pöschl, ki se je na položaj zavihtel potem, ko je politični levici naklonjen svet zavoda na sporen način z mesta direktorja TV Slovenija razrešil Uroša Urbanijo, naj bi tako prepovedal že prenos shoda, ki je napovedan za 7. september. Poteza, ki gre očitno v prid vladi Roberta Goloba (protesti so namreč uporejeni proti njej), ki je z spremembo zakona omogočila, da je Pöschl sploh zasedel položaj.

Prepovedal naj bi tudi oglaševanje oddaje TV Panorama na vseh programih RTV Slovenija. Gre za oddajo, ki jo na levici dojemajo kot produkt prejšnjega vodstva RTV Slovenija in je po njihovem prepričanju pristranska, čeprav je narejena profesionalno in ima tudi solidno gledanost. A pomembno očitno je le počistiti z vsem, kar diši po prejšnjem vodstvu in za kar obstaja sum, da vladi ni naklonjeno.

A. V.