Protesti v organizaciji strank SD, LMŠ in Levica vse manj obiskani

Petkovi protesti, ki jih organizirajo stranke SD, LMŠ in Levica ter se pri tem skrivajo za t. i. civilno družbo, so se izpeli in vse bolj izgubljajo podporo javnosti. Sprevrgli so se v farso, v krogu se vrtijo eni in isti obrazi, ljudje pa se sprašujejo o vsebini protesta, ki jim je močno primanjkuje oz. ima vsak protestnik drugačen razlog, proti čemu protestira. Eni tako protestirajo proti cepljenju, drugi proti celotnemu sistemu, tretji samo proti temu, da ni na vladi Janez Janša ipd.

Kolesarji sicer izkazujejo mobilizacijsko sposobnost levih strank, ki se giblje okoli 5000, kolesarjev pa je iz tedna v teden manj.

Proteste so tokrat organizirali v krajih, kjer predvidevajo, da imajo svojo pomembnejšo bazo volivcev. To je v Ljubljani, Mariboru, Celju, Piranu in v Črnomlju.

Prejšnji petek je bilo v Ljubljani po uradnih podatkih policije 5500 kolesarjev, ta petek okoli 5000. V Črnomlju se je iz okoli 50 kolesarjev število ta petek zmanjšalo na okoli 30. In tako je bilo v vseh krajih, kjer so kolesarili. Oba kraja pa sta dober pokazatelj dogajanj. Ob tem dodajmo, da je bilo tudi na tokratnih kolesarjenjih navzočih precej otrok.

Tudi v Črnomlju je bilo med kolesarji nekaj otrok. Sicer pa je iz posnetka na Youtubu opaziti vodilne iz območnih odborov SD, LMŠ in Levica.

V nadaljevanju objavljamo nekaj fotografij.

 

Vir: Družbena omrežja in zajem zaslona

C. R.