Primož Kobe zmagovalec 3. novomeškega polmaratona

Zmagovalca 3. novomeškega polmaratona: Neja Kršinar in Primož Kobe. (vir: MO NM)

V Novem mestu je včeraj potekal 3. Novomeški polmaraton. Zmagovalec preizkušnje na 21. kilometrov med moškimi je postal maratonec Primož Kobe s časom 1:07:56, ki je odtekel tudi rekord proge, med ženskami pa je bila najboljša tekačica Neja Kršinar s časom 1:16:57, ki je prav tako izboljšala čas predhodnice in dosegla rekord proge.

Tek je štel tudi za državno prvenstvo med člani in članicami ter veterani in veterankami, prenos si je bilo mogoče ogledati tudi prek programa Šport TV.

Primož Kobe, ki se je znašel v vlogi organizatorja in tekmovalca, si je ves čas proge mesto najboljšega izmenjeval z drugouvrščenim Mitjo Krevsem (lanskim zmagovalcev), tik pred ciljno ravnino pa s šprintom dokazal, da je v odlični formi.

Drugouvrščeni Mitja Krevs je bil s časom 1:08:16 boljši od tretjeuvrščenega Jana Brešana, ki je preizkušnjo odtekel s še vedno odličnim časom 1:09:57.

Med ženskami je bila druga Laura Blatnik Guzej s časom 1:18:34, tretja pa Jasmina Pitamic Vojska s časom 1:21:20.

Naslednja preizkušnja za Primoža Krevsa bo tek na državnem prvenstvu v krosu v Murski Soboti, teden kasneje se bo pomeril še na preizkušnji na 21. kilometrov na Ljubljanskem maratonu.

Zmagovalka polmaratonske preizkušnje med ženskami Neja Kršinar, sicer članica Kluba gorskih tekačev Papež, je ob zmagi povedala, da je bila tekma zanjo bolj trening, pri tem pa ni pričakovala rekordnih časov, čeprav ji je na koncu vendarle uspelo doseči rekord proge.

3. novomeškega polmaratona se je udeležilo nekaj več kot 350 tekačev. Med gosti  je bil tudi predsednik atletske zveze Roman Dobnikar.

Že v soboto pa je potekal tek na 6,5 in 10 kilometrov, sodelovala sta 202 tekača. Med moškimi je na 6,5 kilometrski preizkušnji zmagal Rok Godler s časom 23:59 minut. Med ženskami je slavila Urška Krašovec s časom 27:15 minute. Med tekači na 10 kilometrov je bil absolutni zmagovalec Jakob Čop s časom 33:38 minut, med ženskami pa je bila prva mlada obetavna tekačica Klara Lukan s časom 34:30, sicer evropska prvakinja v krosu in mladinska prvakinja v teku na 5000 metrov.

Organizatorji zatrjujejo, da sta obe prireditvi potekali v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) proti širjenju novega koronavirusa.

(vir: družbena omrežja)

Vir in foto: Mestna občina Novo mesto

M. D.