Prijeli več deset migrantov, nekaj so jih prijazno izpustili

Tako so migranti v ponedeljek sredi dneva v Goriči vasi pri Ribnici izstopili iz grškega tovornjaka. Policija jih ni prijela. (vir: bralec MD)

Migranti uporabljajo vse možne načine, da bi nezakonito prestopili državno mejo. Veliko jih policisti ne primejo, kar jim očitno daje nov zagon. V ponedeljek, sredi dneva, so migranti v Goriči vasi pri Ribnici izstopili iz grškega tovornjaka, policisti jih niso prijeli. So pa včeraj več deset našli na tovornem vlaku v Dobovi.

Včeraj so v Dobovi med kontrolo tovornega vlaka z 20 zaprtimi vagoni, natovorjenimi z glino, ki je v Slovenijo pripeljal iz Srbije, našli več deset nezakonitih migrantov. Domačini so poročali o okoli 50 prijetih, s Policijske uprave Novo mesto pa so danes sporočili, da so jih odkrili 30. Pri iskanju so sodelovali policisti, vojaki in gasilci, navzoči so bili tudi vodniki s policijskimi psi. Razmočena glina se je na površju strdila, migranti so bili v oklepu.

Med njimi je bilo tudi nekaj otrok do 14. leta starosti in nosečnica, so bili nasuti z glineno zmesjo. Domačini navajajo, da je v ozadju tihotapska združba iz Srbije.

Prijeti so se  izrekli za državljane Iraka, Sirije, Irana in Afganistana. Včeraj so dodatno prijeli še enega od migrantov, domnevno Afganistanca, in sicer v Brežicah. O prijetih drugje ne poročajo.

V ponedeljek so novomeški policisti prijeli 8 migrantov (Egipčane, Indijca in Alžirca), od teh so jih prijeli v Dobravici pri Velikem Gabru (pri Trebnjem), ostale pa v Posavju.

Na območju PU Ljubljana včeraj niso prijeli nobenega migranta, za ponedeljek pa poročajo o 9 prijetih Afganistancih in Maročanih, in sicer na območjih Sodražice (v ponedeljek dopoldan) in Ljubljane.

Migrantov, ki so v Goriči vasi pri Ribnici sredi dneva izstopili iz tovornjaka (naslovna fotografija), ki je pripeljal iz Grčije, policija ni prijela.

Fotografije včerajšnje najdbe migrantov na tovornem vlaku

Foto: PU Novo mesto

C. R.