četrtek, 18 julija, 2024
Doma Dolenjska Policija poroča o več vlomih in poškodbi avtomobila v okolici Novega mesta

Policija poroča o več vlomih in poškodbi avtomobila v okolici Novega mesta

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o več vlomih, ki so se zgodili včeraj oziroma največ v noči iz torka na sredo. Poročajo tudi o sinočnjem poškodovanju osebnega avtomobila v okoli Novega mesta. Domnevno naj bi izstrelek zadel vozilo, v katerem je bil tudi otrok.

V Trebnjem je v noči na sredo, 25. september, nekdo vlomil v garažo poslovnega objekta in iz odklenjenega kombiniranega vozila ukradel električno ročno orodje. Škode je za okoli 1000 evrov.

V isti noči je neznanec vlomil tudi v nedograjen poslovni objekt na območju Mokronoga in ukradel električno ročno orodje. Škode je za okoli 3500 evrov.

Med soboto in torkom, 21. in 24. septembrom, je v kraju Lopata pri Hinjah (Občina Žužemberk) neznanec iz brunarice ukradel kosilnico in orodje ter povzročil za 200 evrov škode.

V noči na sredo, 25. avgusta, so v Šmarjeti neznanci skozi okno vlomili v stanovanjsko hišo, v kateri se je nahajala oškodovanka. Pregledali so prostore in objekt zapustili skozi
vhodna vrata. Po prvih ugotovitvah niso ničesar odtujili, z vlomom povzročena škoda pa znaša okoli 300 evrov. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo s preiskavo vloma.

Poškodovanje avtomobila – domnevno z izstrelkom

Sinoči, nekaj pred  20. uro, je oškodovanec policiste obvestil, da naj bi v okolici Novega mesta med vožnjo v vrata avtomobila priletel neznan predmet in mu poškodoval vozilo. Policisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin poškodovanja vozila, portal Dolenjska news pa je zapisal, da je v osebni avtomobil priletel izstrelek iz orožja. V avtomobilu je bil tudi otrok. Na srečo ni prišlo do hujšega, zgodilo se naj bi na območju Žabjaka.

C. R.