Prijeli tatiča, ki je vlamljal in kradel v okolici Trebnjega

Fotografija je simbolična. (vir: pixabay.com).

Trebanjske policiste je v četrtek, 5. avgusta, oškodovanka obvestila, da je na območju
Okroga v noči na 5. avgust nekdo vlomil v počitniško hišo. Policisti so ugotovili, da je storilec skozi strešno okno vstopil v hišo, poškodoval notranjost objekta, razbijal inventar in povzročil večjo premoženjsko škodo.

Ukradel je 12 oljnih slik, starih več kot sto let, šest vrtnih stolov, suhomesnate izdelke in še več drugih predmetov v skupni vrednosti okoli 30.000 evrov.

Istega dne so bili obveščeni o vlomu na območju Puščave, kjer je storilec vrgel predmet v okno objekta in ga razbil, vstopil v notranjost in odtujil računalnik v vrednosti okoli 1200
evrov.

Na podlagi opravljenih ogledov in intenzivne policijske preiskave so ugotovili, da je kaznivih dejanj osumljen 37-letni moški z območja Litije.

Ljubljanski policisti so osumljenca prijeli na območju Ljubljane, mu odvzeli prostost in ga pridržali. Policisti PP Trebnje so pridobili odredbo sodišča za hišno preiskavo, našli in zasegli ukradene predmete in jih vrnili oškodovancem.

Med hišno preiskavo so našli in zasegli tudi manjšo količino prepovedane droge. Zoper osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

M. D.