nedelja, 23 junija, 2024
Doma Bela krajina Prijeli 97 migrantov, tudi v Dobličah in Dolnji Brigi

Prijeli 97 migrantov, tudi v Dobličah in Dolnji Brigi

Vdor nezakonitih migrantov v Slovenijo. (vir: arhiv)

S policijskih uprav poročajo, da so slovenski policisti včeraj prijeli 97 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Največ, kar 73, so jih prijeli na koprskem območju. V Dobličah, v občini Črnomelj, naselju, ki je od južne državne meje oddaljeno okoli 20 kilometrov, so jih prijeli 14.

Dobliče je od državne južne meje oddaljeno okoli 20 kilometrov.

V Dobličah, ki je od Črnomlja oddaljeno 5 kilometrov, so ilegalne migrante doslej že večkrat izsledili in prijeli, saj je to ena od njihovih poti proti Kočevski, vendar je tokratno število naenkrat prijetih največje doslej.

S PU Novo mesto poročajo, da so v Dobličah prijeli 10 Afganistancev, 3 Iračane in Pakistanca. Policijski postopki s prijetimi pa še niso zaključeni, navajajo.

V Dolnji Brigi, občina Kočevje, so prijeli 3 migrante, državljane Sirije in Pakistana. Tudi tu postopki še potekajo, so sporočili s PU Ljubljana.

Na območju PU Koper so včeraj obravnavali rekordno število, 73 ilegalnih migrantov. Na območju Ilirske Bistrice so prijeli 42 migrantov, na območju Kozine 20, Kopra 10 in Sežane 1. Dva sta zaprosila za azil in so ju policisti odpeljali v azilni dom, ostale bodo danes po končanih postopkih vrnili hrvaškim varnostnim organom. Če si migranti vmes, do konca postopka, ne bodo še premislili.

Med prijetimi je bilo kar 62 Pakistancev, 5 Bangladešcev, 2 Iračana in po en Indijec, Maročan, Sirijec in Tunizijec.

S PU Maribor poročajo o 7 prijetih. Pri tem je bil en med njimi, Alžirec, 7. junija 2019 že prijet na območju Policijske postaje Črnomelj in vrnjen na hrvaško stran, pa se je zdaj pojavil na mariboskem koncu. V drugem primeru pa so prijeli 3 Iračane in 2 Iračana, zakonca. Slednja sta bila pri 23. aprila že prijeta na območju PP Ilirska Bistrica in vrnjena, zdaj sta v državo nezakonito vstopila na mariborskem koncu. Vseh sedem tujcev bodo policisti tudi tokrat predali hrvaškim kolegom.

Iz ostalih policijskih uprav zaenkrat ne poročajo o prijetih.

C. R.