petek, november 22, 2019
Doma Bela krajina Prijeli 97 migrantov, tudi v Dobličah in Dolnji Brigi

Prijeli 97 migrantov, tudi v Dobličah in Dolnji Brigi

Prijeti migranti v Sloveniji.

S policijskih uprav poročajo, da so slovenski policisti včeraj prijeli 97 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Največ, kar 73, so jih prijeli na koprskem območju. V Dobličah, v občini Črnomelj, naselju, ki je od južne državne meje oddaljeno okoli 20 kilometrov, so jih prijeli 14.

Dobliče je od državne južne meje oddaljeno okoli 20 kilometrov.

V Dobličah, ki je od Črnomlja oddaljeno 5 kilometrov, so ilegalne migrante doslej že večkrat izsledili in prijeli, saj je to ena od njihovih poti proti Kočevski, vendar je tokratno število naenkrat prijetih največje doslej.

S PU Novo mesto poročajo, da so v Dobličah prijeli 10 Afganistancev, 3 Iračane in Pakistanca. Policijski postopki s prijetimi pa še niso zaključeni, navajajo.

V Dolnji Brigi, občina Kočevje, so prijeli 3 migrante, državljane Sirije in Pakistana. Tudi tu postopki še potekajo, so sporočili s PU Ljubljana.

Na območju PU Koper so včeraj obravnavali rekordno število, 73 ilegalnih migrantov. Na območju Ilirske Bistrice so prijeli 42 migrantov, na območju Kozine 20, Kopra 10 in Sežane 1. Dva sta zaprosila za azil in so ju policisti odpeljali v azilni dom, ostale bodo danes po končanih postopkih vrnili hrvaškim varnostnim organom. Če si migranti vmes, do konca postopka, ne bodo še premislili.

Med prijetimi je bilo kar 62 Pakistancev, 5 Bangladešcev, 2 Iračana in po en Indijec, Maročan, Sirijec in Tunizijec.

S PU Maribor poročajo o 7 prijetih. Pri tem je bil en med njimi, Alžirec, 7. junija 2019 že prijet na območju Policijske postaje Črnomelj in vrnjen na hrvaško stran, pa se je zdaj pojavil na mariboskem koncu. V drugem primeru pa so prijeli 3 Iračane in 2 Iračana, zakonca. Slednja sta bila pri 23. aprila že prijeta na območju PP Ilirska Bistrica in vrnjena, zdaj sta v državo nezakonito vstopila na mariborskem koncu. Vseh sedem tujcev bodo policisti tudi tokrat predali hrvaškim kolegom.

Iz ostalih policijskih uprav zaenkrat ne poročajo o prijetih.

C. R.

novo staro popularno
Veteran

Šarec, Poklukar, Cerar, Židan zagovarjajo muslimanske migrante. Njihova sprenevedanja so presegla vse meje?? Umor Damirja Golobiča policista leta 2015 s strani migranta muslimanskega. Njegovo poreklo se je dolgo prikrivalo?? Zakaj??? Ugrabitev Belokranjca MORAVCA, LMŠ, SAB IN SD SO SE SPRENEVEDALI, DA JE TO PAČ SUMLJIVA UGRABITEV IN DA JE TO SDS PRIPRAVILA.???? SAMO SDS JE VSEGA KRIVEC ZA VSE SLABE POTEZE ŠARCA IN LEVIČARSKE VLADE.Slovenija postaja migrantski žep, zaradi ŠARCA, CERARJA, POKLUKARJA, ŽIDANA. TO so podpisniki zloglasne Marakeške pogodbe, ki je nič drugega kot muslimanska invazija na Evropo in uvoz direkten muslimanskih kamelotrajberjev.

Stane Rauh

Ko smo se udeležili protesta proti “sprejemanju migrantov” ob priliki zajetega belokranjskega domačina, so bili Belokranjci kar tiho…Tako, da danes , jaz lahko le rečem…..Kar naj vam pride čimveč tujcev v vaši vasi…Vi, domačini , notranji minister in Šarec pa jim pripravite lepo dobrodošlico….

Ana

S tem se strinjam. Zaradi mene si jih lahko v hiše naselijo oz ti jih bodo tako nagnali iz njih. In še izvolili so župana ki je čist zlizan s Šarcem in LMŠ. To je tudi res.

Dumah

Naši so protestirali proti ograji, na protestu v Črnomlju jih ni bilo. Glup je ta folk; prijazen, gostoljuben, ko gredo migranti mimo je posran, do vlade, ki ne da nič Beli krajini, pa hinavski.

Jure

Župan Kavšek in njegova LMŠ trdijo da je Črnomelj varen.