Prijeli 91 nezakonitih migrantov in 32-letnega tihotapca

Fotografija je simbolična.

Slovenski policisti so v podaljšanem vikendu izsledili in prijeli 91 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Pri tem so jih na območju Policijske uprave (PU) Novo mesto prijeli 34, Ljubljana 44, Kopra 6 in Murske Sobote 7, kjer so prijeli tudi voznika, državljana Moldavije, ki je navedene migrante prevažal.

V tem podaljšanem vikendu so na posameznih območjih prijeli naslednje število nezakonitih migrantov:

PU Novo mesto: Prijeli 34 migrantov

Policisti so na območju krajev Knežina, Dolenji Radenci, Stari trg ob Kolpi (PP Črnomelj), Groblje pri Prekopi in Ostrog (PP Šentjernej) ter Trnje in Jesenice na Dolenjskem (PP Brežice) izsledili in prijeli 30 nezakonitih migrantov, od tega 5 na območju Policijske postaje (PP) Brežice.

Prijeti so se izrekli za državljane Maroka (11), Alžirije (9), Iraka (8) in Tunizije (2), policijski postopki s prijetimi pa še niso zaključeni.

Na mejnem prehodu Obrežje pa so v soboto v tovornem vozilu srbskih registrskih oznak našli 4 Afganistance. Po zaključenem postopku so jih predali hrvaškim varnostnim organom.

PU Ljubljana: Prijeli 44 migrantov

Od petka do nedelje zjutraj so prijeli 31 migrantov. Prijeli so jih na območju  Mozlja, Osredka (nad Stično) in Ljubljane, prijeti so se izrekli za državljane Pakistana, Tunizije, Maroka in Alžirije.

V nedeljo so v Iški vasi in Ljubljani prijeli 9 migrantov, včeraj in danes do 6. ure pa so v Ljubljani prijeli še 4 migrante. Prijeti so se izrekli za državljane Maroka in Alžirije, postopki s prijetimi pa še niso zaključeni.

PU Koper: Prijeli 6 migrantov

Ilirskobistriški policisti so včeraj obravnavali 6 tujcev, ki so se izrekli za državljane Afganistance. Predvidoma danes jih bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

PU Murska Sobota: Prijeli 7 migrantov in tihotapca, državljana Moldavije

Ljutomerski policisti so včeraj, malo po 19. uri, na območju Šafarskega ustavili osebni avtomobil, znamke Seat Leon, madžarskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 32-letni državljan Moldavije, v vozilu prevaža 6 državljanov Egipta in 1 državljana Iraka, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Dva tujca je vozil v prtljažnem delu vozila.

Osumljenemu državljanu Moldavije je bila odvzeta prostost in bo s kazensko
ovadbo, zaradi  kaznivega  dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja
države, priveden k preiskovalnemu sodniku. Vsi tujci so zaprosili za azil.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih od petka do danes, torka, do 6. ure, ne poročajo.

C. R.