Prijeli 88 ilegalnih migrantov, največ v Beli krajini

(vir: sloboda.hr)

V preteklih dneh so slovenski policisti prijeli 88 ilegalnih migrantov, od tega na območju PU Novo mesto 26, PU Ljubljana 24, PU Koper 23 in PU Maribor 19.

Na območju PU Novo mesto so 26 ilegalnih migrantov prijeli v krajih Božakovo, Metlika (Občina Metlika), Miliči, Tribuče (Občina Črnomelj), Semič, Stare Žage (Občina Semič), Vihre (Krško), Obrežje (Brežice) in Dule (Škocjan).

Policijski postopki z 12 državljani Alžirije, petimi državljani Pakistana, po tremi Bangladeša in Maroka, dvema Albanije in državljanom Eritreje še niso zaključeni.

Na območju PU Ljubljana so prijeli 24 ilegalnih migrantov. Prijeli so Maročane, Pakistance in Bangladešce, in sicer v Nemški Loki (občina Kočevje) na Bojanjem Vrhu (občina Ivančna Gorica) in v Ljubljani. Dva sta zaprosila za azil, za ostale ni znano.

Na območju PU Koper so prijeli 23 ilegalnih migrantov, največ na območju Ilirske Bistrice (18), Kopra (3) in Kozine (2). Večino bodo vrnili hrvaškim pravosodnim organom.

Na območju PU Maribor so v gozdu ob Središču ob Dravi zaznali skupino približno 20 oseb, ki je peš nedovoljeno prestopila državno mejo iz smeri Hrvaške. Kmalu za tem  so  pri bioplinarni v Središču ob Dravi prijeli kar 19 tujcev, in sicer 11 državljanov Sirije, 3 državljane Iraka, 2 državljana Somalije, 2 državljana Palestine in enega Iranca.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.