petek, 14 junija, 2024
Doma Bela krajina Prijeli 87 migrantov in tihotapca

Prijeli 87 migrantov in tihotapca

(vir: arhiv)

Policisti poročajo o 87 prijetih tujcih, ki so v preteklih dneh vikenda nezakonito prestopili državno mejo. Največ so jih prijeli na območju Policijske uprave Novo mesto (51), kjer so jih prijeli predvsem daleč od državne meje.

PU Novo mesto: Prijeli 51 migrantov

Policisti so 35 migrantov prijeli na  območju krajev Drašiči (Metlika), Tribuče (Črnomelj), Srednja vas (občina Semič), Loke (Straža), Obrh (Dolenjske Toplice), Stranska vas (Novo mesto) in Novo mesto ter v Prilipah.

Policijski postopki z 19 državljani Pakistana, 14 državljani Maroka, državljanom Tunizije in državljanom Somalije še niso zaključeni.

V petek so v Dobovi na tovornem vlaku, ki je pripeljal iz Srbije, v dveh vagonih našli še 16 Sirijcev, ki so jih po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

PU Ljubljana: Prijeli 3 migrante

V petek in soboto so na območju Ljubljane prijeli 3 Maročane. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

PU Koper: Prijeli 26 migrantov in tihotapca

Pri rednem delu so prijeli 17 migrantov, in sicer na območju Ilirske Bistrice 9 in Pirana 8. Devet so jih vrnili hrvaškim varnostnim organom, 8 pa jih je zaprosilo za azil in so jih odpeljali v azilni dom. Prijeti so se izrekli za državljane Afganistana (9) in Irana (8).

V petek, ob 22.30, pa so policisti  Podgradu ustavili kombi italijanskih registrskih številk. Voznik je bil 37-letni državljan Velike Britanije, v vozilu  je bilo še 9 državljanov Afganistana, ki so vstopili v Slovenijo nezakonito. Voznik je bil s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki  je zanj odredil  pripor, državljani Afganistana so bili
vrnjeni na Hrvaško.

PU Maribor: Prijeli 5 migrantov

Sinoči, ob 19.25, so ormoški policisti prijeli državljana Maroka. Po zaključenem postopku ga bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Sinoči, okoli  20.30, so nato na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje prijeli še štiri državljane Afganistana, ki so jih odkrili v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak. Ponoči so jih že vrnili hrvaškim varnostnim organom.

PU Murska Sobota: Prijeli 2 migrantki

V soboto so v Petišovcih prijeli dve državljanki Šrilanke, ki sta na nedovoljen način vstopili v državo. Po končanem postopku bosta predani hrvaškim varnostnim organom.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.