Prijeli 72 migrantov in dva tihotapca

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

S slovenskih policijskih uprav poročajo, da so v 24 urah skupno prijeli 72 migrantov. Sinoči so v Dolenjskih Toplicah ustavili kombi s kar 26 Pakistanci, voznika in sovoznika pa so iskali s psom in ga okoli 1. ure tudi našli.

PU Novo mesto: Prijeli 25 migrantov in 2 tihotapca

Policisti so sinoči, okoli 22.30, v Dolenjskih Toplicah ustavljali kombi slovenskih registrskih oznak. Voznik je zapeljal na makadamsko pot in skupaj s  sopotnikom peš pobegnil.

Policisti so na kraju ugotovili, da se v tovornem delu kombija nahaja 22
državljanov Pakistana, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo.

Nadaljevali so z iskanjem pobeglih oseb in okoli  1. ure je vodnik s službenim  psom izsledil sprovajalca, državljana Afganistana in državljana Pakistana.

Tujcema, ki imata oba dovoljenje za bivanje v Italiji, so odvzeli prostost in ju pridržali. Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in zbiranjem obvestil in ju bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z 22 državljani Pakistana pa še potekajo. Sprovajalca pa čakajo visoke zaporne kazni, te so od sredine julija 2020 najmanj podvojene.

Na mejni prehod Obrežje pa je včeraj pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so v tovornem delu odkrili 3 državljane Afganistana. Po zaključenem postopku so jih predali hrvaškim varnostnim organom.

PU Ljubljana: Prijeli 21 migrantov

Policisti so včeraj na območju Gornjih Ložin (občina Kočevje) in Ljubljane izsledili in prijeli 21 tujcev (državljanov Maroka). Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

PU Koper: Prijeli 26 migrantov

Prijeli so 26 migrantov, od tega 5 na območju Kozine, 19 na območju Kopra in 2 na območju Ilirske Bistrice. Prijeti so se izrekli za državljane Afganistana (5), Pakistana (2), Turčije (3), BiH (1) in Iraka (15).

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.