sreda, 17 julija, 2024
Doma Dolenjska Prijeli 69 ilegalnih migrantov, tudi v okolici Žužemberka

Prijeli 69 ilegalnih migrantov, tudi v okolici Žužemberka

Fotografija je simbolična.

V zadnjih 24 urah so na območjih policijskih uprav Novo mesto, Celje, Ljubljana in Koper izsledili in prijeli 69 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo med Slovenijo in Hrvaško. Večino so jih prijeli na območju Ilirske Bistrice, večjo skupino so prijeli tudi v Posavju. Na območju Dolenjske pa so enega Maročana prijeli v okolici Žužemberka. 

V zadnjih dneh je največ prijetih na območju Ilirske Bistrice, vendar pa je to lahko tudi varljivo. Na tistem območju so zgolj poostrene kontrole, kakršnih drugje ni.

S Policijske uprave (PU) Novo mesto so sporočili, da so policisti včeraj v okolici Žužemberka izsledili Maročana, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Tujca bodo predali hrvaškim varnostnim organom.

PU Ljubljana poroča o 1 prijetem Maročanu na območju Ljubljane, ki je zaprosil za azil.

S PU Celje poročajo o 19 prijetih na območju Bistrice ob Sotli, od tega se jih je 12 izreklo za državljane Pakistana in 7 za državljane Bangladeša. Vse bodo vrnili na hrvaško stran.

S PU Koper pa poročajo o 48 prijetih, od tega 38 na območju Ilirske Bistrice, 9 na območju Kopra in 1 v Piranu. Sedem jih je zaprosilo za azil in so jih odpeljali v azilni dom, ostale bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom. Prijeti so se izrekli za državljane Pakistana (31), Bangladeša (8), Indije (4), Afganistana (3), Kosova (1) in Turčije (1).

Po spletu je zaokrožil tudi skupinski nočni pohod skozi Skadanščino, naselju v občini Hrpelje – Kozina. Skozi naselje z le nekaj deset prebivalci je šla v sredo okoli 23.45 večja skupina ilegalnih migrantov.

C. R.