nedelja, 21 julija, 2024
Doma Bela krajina Prijeli 61 migrantov, štiri tihotapce priprli

Prijeli 61 migrantov, štiri tihotapce priprli

Fotografija je simbolična.

S policijskih uprav poročajo o 61 prijetih tujcih, ki so ob koncu tedna nezakonito prestopili državno mejo. Večino so prijeli na Dolenjskem in Kočevsko-ribniškem območju. Tokratna posebnost je, da so migrante prijeli tudi v štirih vozilih, vozniki so v priporu, migranti pa večinoma v azilnem domu.

Potrjujejo se dosedanje ugotovitve, da jih trenutno dnevno v povprečju primejo po 20.

PU Novo mesto: Večinoma pod Gorjanci prijeli 23 migrantov

Od petka do danes zjutraj so policisti na novomeškem območju prijeli 21 tujcev, ki so na območju Gorjancev nezakonito prestopili državno mejo.

Prijeli so jih v Kostanjevici na Krki, Vodenicah (nad Kostanjevico), Dobi (kraju med Kostanjevico in Šentjernejem) in Gorenjih Ponikvah (pri Trebnjem).

Med tovorom tovornega vozila srbskih registrskih oznak so na Obrežju našli še 2 tujca.

Prijeti so se izrekli za državljane Pakistana (12), Bangladeša (7), Sirije (1), Irana (1) in Afganistana (2).

PU Ljubljana: Prijeli Prijeli 30 migrantov

Včeraj in danes do 6. ure so prijeli 20 migrantov, ki so se izrekli za državljane Pakistana in Indije. Prijeli so jih v Štalcerjih, Prigorici in Kočevju.

Vse so prijeli v vozilih. Tako so sinoči, okoli 19.30, na območju Kočevja v vozilu 32-letnega Ukrajinca našli še 4 migrante (3 Pakistance in Indijca). Nekaj po 20. uri so v Štalcerjih pri 39-letnemu Palestincu v vozilu našli še 4 Pakistance. Okoli 22.30 pa na območju Prigorice v vozilu 48-letnega voznika in 38-letnega sopotnika (oba slovenska državljana) še 12 Pakistancev. Vse tri voznike so pridržali, postopki s prijetimi še potekajo.

V petek in soboto so prijeli še 10 tujcev, izrekli so se za državljane Maroka, Sudana, Alžirije in Sirije. Prijeli so jih v kraju Kostel, Laze pri Predgradu, Livoldu pri Kočevju in v Ljubljani.

PU Celje: Prijeli 1 migranta

Na območju Rogatca so v soboto zjutraj izsledili državljana Iraka, ki je
nezakonito vstopil v Slovenijo. Po opravljenih postopkih so ga predali
hrvaškim varnostnim organom.

PU Koper: Prijeli 7 migrantov

Na območju PU Koper so prijeli 7 oseb. V soboto ob 7.07 so obravnavali Maročana in ga vrnili hrvaškim varnostnim organom. Delavci  Finančne uprave RS pa so v soboto ob 10.15  na nekdanjem mejnem prehodu Fernetiči zaustavili voznika tovornega vozila turških registrskih tablic.

Iz tovornega dela so zaslišali trkanje po stranicah hladilnika. Pri pregledu so v notranjosti našli 6 migrantov, in sicer 5 Pakistancev in enega Afganistanca. Prijeti so zaprosili za azil, policisti so jih odpeljali v azilni dom v Ljubljano. Zoper voznika, 50-letnega državljana Turčije, so podali kazensko ovadbo, pristal je v priporu.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.