Prijeli 61 ilegalnih migrantov

Fotografija je simbolična.

V preteklih dneh so policisti izsledili in prijeli 61 ilegalnih migrantov. Od tega 7 na območju Bojancev (občina Črnomelj), 9 na območju Brežic in 45 na območju PU Koper.

Policisti s PU Novo mesto so v preteklih dneh prijeli 7 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeli so jih na območju Bojancev, dva sta se izrekla za državljana Sirije, tri za državljane Iraka, po eden pa za državljana Alžirije in Irana.

Izsledili in prijeli so tudi državljana Norveške, ki je z osebnim avtomobilom tujce skušal prepeljati v notranjost države. Državljanu Norveške so odvzeli prostost in ga bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku.

Dva Sirijca sta zaprosila za azil in so ju odpeljali v azilni dom. Ostale so vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Na območju Brežic prijeli 9 ilegalnih migrantov

Brežiški policisti pa so v petek, 16. novembra, v  jutranjih urah v kraju Bukošek ustavili osebni avtomobil znamke Citroen. Med postopkom so ugotovili, da 23-letni državljan Hrvaške v avtomobilu prevaža 9 tujcev, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo.
Državljanu Hrvaške so odvzeli prostost; 8 tujcev, ki so se izrekli za državljane
Irana in državljana Turčije, pa so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Na območju PU Koper so prijeli 45 ilegalnih migrantov

Na območju Kopra so policisti od petka do danes zjutraj izsledili in prijeli 45 ilegalnih migrantov. Pri tem so jih na območju PP Ilirska Bistrica prijeli 25, na območju PP Koper 13, nadalje še 4 na območju PP Piran in 3 na območju PP Kozina.

Za mednarodno zaščito je zaprosilo 12 oseb (8 Iran, 2 Pakistan, 1 Afganistan,  1 Bangladeš). Vsi ostali so bili oz. bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom po zaključku postopka.

PU Ljubljana ne poroča o izsledenih in prijetih migrantih.

C. R.