Prijeli 58 ilegalnih migrantov

Fotografija je simbolična. (vir: kamenjar.com)

Policisti so včeraj prijeli 58 ilegalnih migrantov, od tega na območju Bele krajine 18, na Kočevskem 2, na območju Ljubljane 17 in na koprskem 21. Pri Rožnem Dolu so ustavili avtomobil, v katerem so bili migranti, ki so tega pred tem ukradli v Črešnjevcu pri Semiču.

Policisti PU Novo mesto so včeraj prijeli izsledili in prijeli 18 ilegalnih migrantov. Od tega so jih 15 izsledili in prijeli na Tanči Gori in Mavrlenu (občina Črnomelj), še tri pa so prijeli pri Rožnem Dolu (občina Semič), ko so ustavili avtomobil, ki je bil pred tem ukraden na Črešnjevcu.

Na Tanči Gori in Mavrlenu so izsledili in prijeli državljana Bangladeša in 14  državljanov Afganistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni, zato njihova nadaljnja pot še ni znana.

V noči na 24. april pa so so policisti pri Rožnem Dolu ustavili avtomobil, v katerem so bili trije tujci, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo.

Med postopkom so policisti ugotovili, da so Alžirci po nezakonitem prehodu v kraju Črešnjevec odtujil osebni avtomobil Volkswagen golf, v katerem so bili kontaktni ključi, vozilo pa odklenjeno. Avtomobil so zasegli, tujce pa pridržali. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja odvzema motornega vozila jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

S PU Ljubljana so sporočili, da so včeraj prijeli 19 tujcev, od tega dva na Kočevskem, na območju Ljubljane pa 17. Prijeti so se izrekli za državljane Pakistana (1), Maroka (5), Alžirije (11) in Afganistana (2). Vsi so zaprosili za azil.

S PU Koper pa poročajo, da so obravnavali 21 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo, od tega so jih 16 prijeli na območju Ilirske Bistrice, 5 pa na Kozini. Vseh 21 bodo vrnili na hrvaško stran. Prijeti so se izrekli za državljane Eritreje (10), Pakistana (4), Kosova (4) in Afganistana (2).

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih zaenkrat ne poročajo.

C. R.