Prijeli 57 migrantov in vodiča

Fotografija je simbolična.

S slovenskih policijskih uprav poročajo o 57 prijetih tujcih, ki so nezakonito prestopili državno mejo, in enem tihotapcu oz. vodiču, Pakistancu. Največ so jih prijeli na območju občine Črnomelj, kar kaže, da so aktivisti, ki vodijo migrante, slednje spet preusmerili na migrantsko pot, tokrat tisto, ki vodi predvsem prek zgornjega dela Kolpe na viniškem koncu in gre proti Kočevskemu Rogu.

To je sicer znana pot že iz prejšnjih obdobij, dlje časa pa v tem delu niso zaznavali migrantov. 

PU Novo mesto: Prijeli 33 migrantov in vodiča – tihotapca

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju občine Črnomelj prijeli nezakonitih migrantov. Prijeli so jih na območjih:

  • Tribuče: 8 Afganistancev
  • Butoraj: 9 Afganistancev
  • Doblička Gora: 6 (3 Pakistance in 3 državljane Bangladeša)

Včeraj zjutraj, nekaj pred 8. uro, so policisti na območju Malega Nerajca izsledili in prijeli še 9 migrantov (osem državljanov Bangladeša in Pakistanca). Ugotovili so, da je Pakistanec preostalim nudil pomoč pri nezakonitem prehodu državne meje. Odvzeli so mu prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo ga  bodo  privedli k preiskovalnemu sodniku.

Policijski postopki z vsemi prijetimi migranti še potekajo. Policija sicer na svoji strani poroča o 54 prijetih migrantih na območju PU Novo mesto, vendar se dnevne informacije lahko razlikujejo glede na obravnavo le teh. (vir)

Na mejnem prehodu Obrežju pa so med med kontrolo tovornega vozila registrskih oznak Črne gore na podvozju odkrili državljana Maroka. Po zaključenem postopku so ga predali hrvaškim varnostnim organom.

PU Ljubljana: Prijeli 1 migranta

Na območju Cerknice so prijeli 1 državljana Bangladeša.

PU Koper: Prijeli 23 migrantov

V zadnjih 24 urah so prijeli 23 migrantov, in sicer: v Rakitovcu 2 Iranca, na Kozini 3  Afganistance, pri Mali  Bukovici 7 Afganistancev, na Kozini 1  Bangladeša, v Kopru 7
Afganistance, pri Ospu 2 Pakistanca in 1 državljana Bangladeša.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.