Prijeli 47 ilegalnih migrantov

Fotografija je simbolična. (vir: drukciji.ba)

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v preteklih dneh med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Zilj (občina Črnomelj) in Cerovega Loga (občina Šentjernej) izsledili in prijeli 10 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Policijski postopki s štirimi Sudanci, tremi Egipčani, dvema Sirijca in državljanom Jemna še niso zaključeni, so sporočili s PU Novo mesto.

Policisti PU Ljubljana pa so ob državni južni meji prijeli 8 tujcev (2 Alžirca, 3 Iračane, 2 Sirijca in Maročana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Noben od prijetih ni zaprosil za mednarodno zaščito.

Na mejnem prehodu Dobova pa so v petek, 29. marca, med pregledom tovornega vlaka na vagonu s pločevino izsledili 2 tujca (Tunizijca in Sirijca), ki sta skrita med tovorom skušala nezakonito vstopiti v Slovenijo. Na Obrežju pa so v tovornem vozilu srbskih registrskih oznak med tovorom našli skrite še 3 Afganistance. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Na območju PU Koper pa so policisti minuli vikend obravnavali 24 tujcev, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo; 16 od teh so jih prijeli na območju Ilirske Bistrice, osale pa na območju Kopra in Kozine.

Iz drugih PU o prijetih ne poročajo.

C. R.