Izsledili in prijeli 82 migrantov, vračati so jih začeli iz Italije

Fotografija je simbolična.

Slovenski policisti so ob koncu tedna obravnavali skupno 82 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Italijanski varnostni organi so nam vrnili 10 ilegalnih migrantov, za dva Iračana in tri Turke pa so še napovedali vrnitev.

S PU Ljubljana danes tudi poročajo, da je bilo v ukradenem golfu v Gorici pri Sinjem Vrhu pet migrantov, tri so prijeli, dva še iščejo.

S PU Novo mesto poročajo, da so policisti ob koncu tedna prijeli 20 ilegalnih migrantov. Vse so prijeli v Posavju, in sicer v krajih Dvorce, Prilipe, Mihalovec, Jesenice na Dolenjskem in na Obrežju.

Prijeti so se izrekli za državljane Irana (6), Mongolije (2), Iraka (2), Sirije (2), Palestine (2), Egipta (2) Alžirije (1), Pakistana (2) in Afganistana (1).

Tri prijete na Obrežju so vrnili na Hrvaško, z ostalimi policijski postopki še niso končani in njihova nadaljnja pot ni znana.

Na območju PU Ljubljana so ob koncu tedna prijeli 22 ilegalnih migrantov, ki so se izrekli za državljane Alžirije, Irana, Tunizije in Maroka. Vsi so zaprosili za azil.

Prijeli so jih v Moravi, Colnarjih, Ribnici in Ljubljani.

V ukradenem golfu je bilo 5 tujcev: Alžirec, 2 Egipčana, 2 še iščejo

S PU Ljubljana danes obširneje poročajo tudi o dogodku v povezavi s krajo osebnega avtomobila VW Golf v Gorici pri Sinjem Vrhu (občina Črnomelj). Ukradenega golfa je vozil Alžirec, policisti so prijeli še dva Egipčana, še dva pa iščejo. To pomeni, da je bilo v vozilu 5 ilegalnih migrantov. Vozniku so odvzeli prostost in bo danes s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalna voznika. Egipčana nista zaprosila za azil, zato so ju danes zjutraj vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Zapisali so, da so vozilo lastniku že vrnili. Za vozilo so sicer na družbenih omrežjih zapisali, da so pnevmatike uničene, policisti pa naj bi lastniku svetovali, naj vozilo zaradi možnih prenosov nalezljivih bolezni razkuži. Skratka, vozilo je uničeno, škode pa lastniku ne bo povrnil nihče.

PU Koper: 37 obravnavanih migrantov, od tega so jih 10 vrnili iz Italije, za 5 so prejeli še najavo o vrnitvi

Policisti so obravnavali 37 ilegalnih migrantov, od tega 11 Afganistancev, 5 Turkov, 4 Kitajci in po 3 Bangladešci, Iračani, Iranci, Maročani, Pakistanci in po 1 iz Alžirije in Kosova. 19 jih je zaprosilo za azil, 17 jih bodo vrnili na Hrvaško, enega pa so pridržali. Gre za osebo, ki je čez državno mejo iz  Hrvaške v Slovenijo prevažala 4 ilegalne migrante.

Na PP Ilirska Bistrica so obravnavali 14 oseb, na PP Koper 13 oseb, 10 so jih v Slovenijo vrnili italijanski varnostni organi.

V soboto popoldan so italijanski varnostni organi poslali najavo za vračanje 5 tujcev, in sicer 2 Iračanov in 3 Turkov, ki so jih skupaj z vodičem prijeli v Italiji. Vsi so zaprosili za azil.

Iz drugih policijskih uprav o prijetih zaenkrat ne poročajo.

C. R.