Prijeli 46 ilegalnih migrantov, v treh mesecih 1600

Fotografija je simbolična (foto: Radio Sarajevo)

S policijskih uprav poročajo, da so včeraj in danes do 7. ure prijeli 46 migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Polovico so jih prijeli na območju Policijske uprave Kočevje.

Na območju Bistrice pri Črnomlju so policisti izsledili in prijeli 4 Pakistance, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni, so sporočili s PU Novo mesto.

S PU Ljubljanaporočajo, da so na območju Policijske postaje Kočevje prijeli 23 tujcev (12 Afganistancev, Bandgladešca, dva Maročana in osem Alžircev). Tudi v tem primeru postopki policistov še niso zaključeni, kar pomeni, da se še ne ve njihova nadaljnja pot (vrnitev na Hrvaško ali azilni dom).

Ilegalne migrante so prijeli v krajih: Briga, Kočevska Reka in Bosljiva Loka.

Na mejnem prehodu Obrežje so včeraj med kontrolo tovornega vozila turških registrskih oznak v tovornem delu našli 5 Afganistancev. V  tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak pa so našli še skritega Afganistanca. Vseh šest so predali hrvaškim varnostnim organom.

Na območju PU Koper pa so obravnavali 9 oseb, od tega na območju Ilirske Bistrice 7 in dve na Kozini. Danes pa obravnavajo državljana Kosova, ki je prevažal 4 osebe, ki so pred tem nedovoljeno vstopile v Slovenijo.

V tem času je bila 1 oseba vrnjena hrvaškim varnostnim organom, 5 pa jih še bo po končanih postopkih. 3 osebe so zaprosile za mednarodno zaščito.

Odziv generalne direktorice policije: Policija migracije obvladuje, tujcem so zagotovljene ustrezne človekove pravice

Mag. Tatjana Bobnar, generalna direktorica Policije

Na občutno povečanje števila nezakonitih prehodov meje se je danes ob obisku novih prostorov policijske postaje Logatec odzvala tudi Tatjana Bobnar, generalna direktorica policije. Povedala je, da so od 1. januarja do 31. marca 2019 obravnavali 1600 nezakonitih prehodov državne meje, število se je povečalo za 146 odstotkov. Zatrdila je, da policija obvladuje delo s tujci, ki nezakonito prestopajo državno mejo.

Novinarjem je povedala: “Namenjamo veliko energije, sil in sredstev za to, da še naprej zagotavljamo varnost. Schengenska meja je ustrezno varovana in vsem tujcem so zagotovljene ustrezne človekove pravice.”

C. R.

novo staro popularno
Polde

Šengenska meja ni ustrezno varovana. Daleč od tega.
Nič čudnega, da Avstrija podaljšuje nadzor na meji.

jeh jeh

Pa kaj naklada, da migracije policija obvladuje.Zakaj jih potem že v notranjosti Slovenije toliko dobijo, ali pa ne. Policije je daaaleeeeč premalo. Tisti policisti pa ki so, so pa izčrpani do onemoglosti, z ogromno nadur. Tega ona ne vidi.Saj ni čudno, da precej policistov zapušča to službo, novih pa kljub stalnih razpisov ni.

Silvester

Slovenska meja je prepustna kot sir, Hrvati nam lepo pošiljajo migrante muslimanske isto kot leta 2015 “samo z to razliko, da naša vlada jim podeljuje veselo AZILE IN TA MIGRANTSKA KRIMINALNA ZALEGA BO OSTALA V SLOVENIJI. KAKO DOLGO se bo prikrivalo podatke o kriminalu migrantov muslimanskih in koliko jih je resnično v Sloveniji???? Policist Damir Golobič je bil ubit pred dvema letoma s strani migranta. To je bila prva žrtev s strani migrantov??? Policisti v Sloveniji so v nevarnosti vsak dan pri varovanju meje, vsaka jim čast,ker opravljajo dobro svoje delo. Samo kaj ko ne smejo nič narediti, ker takoj… Preberite več »