Prijeli 38 nezakonitih migrantov, več tihotapcev in zasegli dve vozili

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

Policisti z novomeške policijske uprave so ob koncu tega tedna prijeli 38 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeli so tri tihotapce in zasegli dva avtomobila.

Akcije so bile vrhunske, policistom vse čestitke za to.

V petek ponoči so policisti na železniški postaji v Dobovi prijeli moškega in žensko (mati in sin), oba državljana Afganistana, ki sta v Slovenijo prišla na nedovoljen način.

V soboto, okoli 18.30 ure, so metliški policisti na Vahti prijeli 23 tujcev iz Pakistana in Afganistana (dva sta bila mladoletna), pri čemer pa sta iz skupine pobegnili dve osebi, za katera so policisti domnevali, da sta jim pomagala pri nezakonitem prestopu državne meje.

Metliški policisti so pri redni kontroli območja med Vahto in Trdinovim vrhom opazili tovorni kombi, v katerega so vkrcavali več oseb. Ko so opazili policiste, sta dve osebi iz kraja zbežali. Policisti so o dogajanju obvestili operativno-komunikacijski center, le-ta pa je aktiviral več policistov iz drugih enot, na kraj so prišli pomagati tudi policisti Specializirane enote za nadzor državne meje Generalne policijske uprave ter policisti posebne policijske enote Policijske uprave Novo mesto.

Okoli 21.30 je policist Policijske postaje Metlika, ki je bil sicer službe prost, a pretežno dela na področju nadzora državne meje, zaradi sumljivega obnašanja zadržal dve osebi in o tem obvestil policiste. Izkazalo se je, da gre za prava dva. Oba sta državljana Srbije, ki so ju v postopek prevzeli kriminalisti.

Kombinirano vozilo, Mercedes Sprinter, ljubljanskih tablic, sive barve, polepljen z nalepkami dostavne službe, so policisti zasegli.

V soboto, okoli 18.30, so brežiški policisti v Podvinju prijeli dva državljana Kosova, ki sta v Slovenijo prišla izven mejnega prehoda.

V soboto zvečer so trebanjski policisti na avtocesti, na izvozu Trebnje zahod, v smeri Ljubljane, ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil 26-letni državljan Kazahstana. Na vozilo so jih opozorili brežiški policisti zaradi suma, da vozi osebe, ki so nezakonito vstopile v Slovenijo. V postopku so v vozilu odkrili 5 državljanov Pakistana. Vse do pridržali, 26-letnega voznika pa so v postopek prevzeli kriminalisti.

Osebni avtomobil BMW 320 Xdrive, bele barve, goriških tablic, so zasegli.

V nedeljo zjutraj so metliški policisti na železniški postaji Metlika prijeli 2 državljana Irana (domnevno mož in žena) ter državljana Afganistana. Vsi trije so v Slovenijo prišli na nezakonit način.

Danes, v ponedeljek zgodaj zjutraj, okoli 4.30, so policisti na številki 113 prejeli klic o sumljivih osebah v Črnomlju. Črnomaljski in metliški policisti so prijeli 3 državljane Irana, ki so v Slovenijo prišli na nezakonit način.

Postopki s tujci še niso zaključeni, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

S Policijske uprave Ljubljana pa so sporočili, da ob koncu tedna niso izsledili nobenih migrantov.

M. D.