Prijeli 224 migrantov in tri vodiče

(vir: družbena omrežja)

S slovenskih policijskih uprav in policije poročajo, da so ob koncu preteklega tedna prijeli 224 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo, in tri vodiče. Največ so jih prijeli na območju Policijske uprave Ljubljana.

Podatki po posameznih policijskih upravah so naslednji:

PU Novo mesto: Prijeli 46 migrantov

Pri opravljanju varovanja državne meje so prijeli 44 migrantov, na mejnem prehodu Obrežje pa še 2 migranta.

Migrante so prijeli na območju krajev Podklanec, Kvasica, Bojanci, Tanča Gora, Dragatuš, Črnomelj (občina Črnomelj), Semič (občina Semič), Grabrovec (občina Metlika), Novo mesto, Kostanjevica na Krki in Loče ter Dobova (občina Brežice).

Na mejni prehod Obrežje pa je v petek pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih oznak. Policisti so v tovornem delu našli dva tujca.

Prijeti so se izrekli za državljane Maroka (24), Pakistana (8), Bangladeša (4), Alžirije (3), Afganistana (3) in po en za državljana Libije, Egipta, Tunizije in Kube.

PU Ljubljana: Prijeli 85 migrantov

V petek in soboto so migrante prijeli na območju Starega Brega, Grglja, Gornjih Ložin, Blok, Tomišlja in Ljubljane. Včeraj pa na območju Ljubljane.

Prijeti so se izrekli za državljane Maroka, Tunizije, Kube, Pakistana in
Alžirije.

PU Koper: Prijeli 76 migrantov in tri vodiče

Prijeti so se izrekli večinoma za Afganistance, sledili so Pakistanci, med prijetimi pa so bili še državljani Libije, Nepala, Kosova, Pakistana, Irana in Albanije. Italijanski varnostni organi so v Slovenijo vrnili 7 migrantov (pet Pakistancev in Afganistancev).
V petek dopoldan so policisti pri Podgorju prijeli skupino migrantov, ki jih je vodil 21-letni državljan Kosova. Kazenski sodnik je zanj odredil pripor.

V soboto ob 19.20 so pri Podgorju ustavili 44-letnega državljana Ukrajine, ki je prevažal 18 državljanov Pakistana. Kazenski sodnik je tudi zanj odredil pripor.

V nedeljo so ob 4.11 v Kosezah ustavili kombi, ki ga je vozil 23-letni državljan Ukrajine. Prevažal je 12 ilegalnih migrantov, državljanov Pakistana. Postopki so še v teku.

PU Maribor: Prijeli 11 migrantov

Sinoči so v bližini železniškega terminala na Teznu v Mariboru prijeli Afganistanca, ki se je nameraval skriti v enega od tovornih vozil, naloženih na oprtni vlak. Ker je med postopkom zaprosil za azil, so ga prepeljali v Azilni dom.

Danes zjutraj pa so na območju Ormoža prijeli 4 Afganistance. Na območju Ormoža so prijeli še 2 Libijca. Policija dodatno poroča, da so prijeli še štiri tujce.

PU Celje: Prijeli 5 migrantov

PU Nova Gorica: Prijeli 3 migrante

Po dnevih so policisti prijeli naslednje število nezakonitih migrantov:

  • PU Koper: 45+11+20 = 76
  • PU Ljubljana: 16+44+25 = 85
  • PU Novo mesto: 2+22+20 = 44
  • PU Maribor: 7+3+1 = 11
  • PU Celje: 5
  • PU Nova Gorica: 3

Viri: Policija in posamezne policijske uprave

C. R.