Prijeli 102 migranta, vendar nobenega na območju Bele krajine

Policista na južni meji. (vir: policija.si)

S Policijske uprave Novo mesto tokrat ne poročajo, da bi minuli konec tedna na območju Bele krajine izsledili in prijeli kakšnega migranta. Poročajo le o enem prijetem Iračanu na bencinskem servisu v Trnju, na območju občine Brežice. Po končanem postopku so ga izročili hrvaškim policistom. Na območju Kopra in Ilirske Bistrice pa so prijeli 101 migranta in 3 vodiče. Te so priprli, 80 migrantov pa so vrnili na Hrvaško.

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so črnomaljski policisti iz petka na soboto opravili ogled kraja vloma v dva vikenda na Podklancu pri Vinici. Z ogledom so ugotovili, da so neznanci v zadnjih treh tednih na silo vstopili v objekta ter odnesli dve LCD televiziji, motorno žago Stihl, ribiške palice, DVD predvajalnik in daljnogled. Lastnikom so naredili za več tisoč evrov škode.

O ilegalnih migrantih, izsledenih in prijetih v preteklih treh dneh (od petka do danes zjutraj), pa so poročali s Policijske uprave Koper. Zapisali so, da so v teh dneh prijeli 75 migrantov, od teh jih je 19 zaprosilo za azil, 56 pa jih je bilo vrnjenih na Hrvaško. Poleg tega so prijeli tudi tri vodiče, ki so jih kriminalisti s kazensko ovadbo za kaznivo dejanje prepovedano prehajanje državne meje ali ozemlja države (po 3. odstavku 308. člena KZ-1) privedli k preiskovalnemu sodniku. Za dva je bil že odrejen pripor.

Dodatno so sporočili, da so sinoči ob 21.50 dobili obvestilo, da je v vasi Veliko Brbo (pri Ilirski Bistrici) več tujcev. Policisti so dejansko prijeli 19 državljanov Pakistana, 2 državljana Afganistana, 2 državljana Indije in 3 državljane Irana. Zadnji trije so bili mladoletni in so zaprosili za azil, ostali so bili vrnjeni na Hrvaško.

Skupno so tako na koprskem, ilirsko-bistriškem in posavskem območju v minulih treh dneh prijeli 102 ilegalnega migranta, od tega so jih 80 vrnili na Hrvaško.

C. R.