Prihaja novi migrantski val

Fotografija je simbolična (vir: kamenjar.com)

S toplejšimi dnevi prihaja novi val prehodov ilegalnih migrantov, poroča Radio Mrežnica iz Duge Rese. Karlovška policija jih je včeraj že »čakala« na območju od Novigrada na Dobri do Jarčega Polja, blizu hrvaško-slovenske državne meje. Po tej poti gredo naprej, mejna Kolpa na območju občine Črnomelj (Vinica, Preloka …) ni več daleč, Belokranjcem je to območje dobro poznano.

Prebivalci na Hrvaškem so skupino migrantov včeraj opazili v kraju Gršćaki (na območju Duge Rese) in Dubravci (nedaleč od Jarčega Polja). Pot gre nato preko reke Dobre proti Sloveniji.

Radio Mrežnica poroča, da se z otoplitvijo ponovno vzpostavljajo migrantske poti iz Bosne do Hrvaške in nato do Slovenije.

V teh dneh se je nov krog ilegalnih prehodov spet začel, hrvaški prebivalci jih čedalje več videvajo ob prometnicah, na lokalnih poteh, ob hišah in vikendih.

Včeraj je bilo na tej poti opaženih tudi več policijskih vozil, »skorajda ob vsakem slapu ali tamkajšnjih mostovih, na mestih ob prehodu reke Dobre«, je na svoji spletni strani zapisal Radio Mrežnica. – tukaj

V torek pa so bosanske oblasti sporočile, da v Unsko-sanskem kantonu (na območju Bihaća in Cazina) migrantov ne bodo več sprejemali, saj za to nimajo prostora, kapacitete v njihovih migrantskih centrih so namreč polne. V kantonu je trenutno več tisoč ilegalnih migrantov, ki čakajo na nadaljevanje poti. Največ jih je nastanjenih v centru Bira v Bihaću, kjer jih je že okoli 2.000, prostora pa je dovolj le za 1.500 oseb. To pomeni, da je center že zdaj prenapolnjen. Bira pa je le eden od začasnih migrantskih centrov v kantonu. V njem je pred tednom dni prišlo tudi do množičnega pretepa, v katerem je sodelovalo več sto migrantov, več deset jih je bilo poškodovanih, nekateri tudi težje. – kamenjar

J. M.

novo staro popularno
Lojze

Prišli bodo na Slvoensko mejo rekli Azil in za nagrado bodo odpeljani v glavno mesto kjer bodo lepo jedli in spali na davkoplačevalske stroške beguncev pa itak ni več saj gre za same mlade Alžirce, Maročane in Pakistance.

Boris

Rekli bodo azil in kar v Beli krajni bodo ostali in se prosto šetali okrog, nikamor jih ne bodo vozili.

Korel

Migranti bodo prihajali v vsem večjim številom, posledično bodo ostajali v Sloveniji, ker druge države bodo 100%zaprle meje Avstrija, Madžarska, Italija. Slovenija bo postala migrantski žep in migranti se bo povečal kriminal,kraje. Migrantski centri se bodo gradili v Sloveniji, nekaj informacij je že zunaj, ne pa vseh??? Ker javnost zgleda, da ne sme vedeti??

Janez

To je vse načrtovano, te migracije so načrtovane, da se uničijo avtohtoni prebivalci Evropskih držav in krščanstvo. Arabska pomlad je to že zdavnaj načrtovala. Samo evropski voditelji, se ne zavedajo, da se muslimanski migranti ne bodo integrirali, ampak povzročali probleme, kriminal ustrahovanja. Marakeški sporazum??? Zakaj ga ni podpisalo veliko držav?????????