Pri Kralju Matjažu razkrili, kaj bo v njihovem “kulinaričnem centru” v Straži

V priljubljeni novomeški piceriji Kralj Matjaž so razkrili, kaj vse bo v njihovem novem kulinaričnem centru v Straži, v katerega nameravajo spremeniti eno od tamkajšnjih zapuščenih industrijskih hal nekdanjega podjetja Novoles. Z gradbenimi deli so sicer že začeli.

 

Kot so zapisali, v novem objektu v Straži ne bo lokala oziroma še ene picerije. “Večji del hale bo zavzemala moderna pekarna za peko zmrznjenih pic, ki se bodo prodajale tudi izven meja države,” pravijo. V Stražo nameravajo tudi preseliti pekarno iz Kandijske ulice v Novem mestu.

V prostorih kulinaričnega centra nameravajo razvijali in preizkušati tudi nove recepture in recepte, ki jih bodo potem prenesli v njihove poslovalnice. Zunaj nameravajo urediti piknik prostor za zaključene družbe, poslovna srečanja in podobno. V prvem nadstropju poslovnega dela bodo imeli pisarne, sejne sobe in skladišča.

Takole so trenutno videti prostori, ki jih bodo prenovili.

Kulinarični center sicer še ni dokončno ime njihovih novih prostorov, zato so odprti za predloge. Če jih bo kdo prepričal s kakšnim svojim, ga bodo nagradili, so sporočili.

A. V.