Pri gobarjenju sta se dve osebi izgubili, eno so okradli

Na  našem  območju so bili policisti včeraj kar dvakrat obveščeni, da sta se občana izgubila v gozdu pri nabiranju gob. Popoldne se je gobarka izgubila na območju Birčne vasi oziroma Padeža, vendar so jo svojci kmalu našli in posredovanje policistov ni bilo potrebno.

V poznih večernih urah pa je potekala  obširna  iskalna  akcija  na  območju kraja Pribinci v okolici Adlešičev, kjer so policisti iskali 84-letnega gobarja. Od doma je odšel okoli 18. ure, svojci pa so o tem, da se ni vrnil domov, policijo obvestili okoli 21. ure. V iskalno akcijo so se vključili črnomaljski policisti, vodnih službenih psov in gasilci, vključen je bil tudi helikopter Letalske policijske enote. Na srečo je imel pogrešani pri sebi mobilni telefon, kar je olajšajo območje iskanja. Nekaj po polnoči so gobarja našli živega in zdravega ter ga predali svojcem.

O tem smo več poročali tukaj: iskali-gasilci-policisti-s-helikopterjem/

Policisti pa opozarjajo tudi na drugačno previdnost ob gobarjenju. Včeraj v popoldanskih urah je na območju Češnjic pri Trebelnem oškodovanec parkiral avtomobil ob gozdni poti in odšel v gozd nabirat gobe. V času njegove odsotnosti je neznanec vlomil v avtomobil in iz predala armaturne plošče odtujil denar.

Policija zato svetuje, naj se vozil ne parkira v gozdu ali na samotnih mestih. Vozila je treba skrbno zakleniti, zapreti okna, v notranjosti pa ne puščati ničesar. Gobarji naj s seboj vzamejo tudi prenosni telefon s polno baterijo, če bo treba poklicati na pomoč. Ob hoji po gozdu pa naj bomo pozorni na smer hoje, posamezne  točke ali značilnosti v gozdu, na podlagi katerih bi se lahko  orientirali  ob  vračanju.