Izgubljeno iskali gasilci in policisti s helikopterjem

Sinoči po 22. uri se je v okolici naselja Pribinci, občina Črnomelj, izgubila starejša oseba. V iskalni akciji so sodelovali policisti, helikopter letalske policijske enote in gasilci iz poveljstva Gasilske zveze Črnomelj.

Aktivirane so bile tudi dodatne gasilske enote in člani enote reševalnih psov, vendar njihova pomoč ni bila potrebna. Pogrešano osebo so na srečo našli nepoškodovano.

S Policijske uprave Novo mesto so dodatno sporočili, Na  našem  območju smo bili včeraj v kar dveh primerih obveščeni, da so iskali 84-letnega gobarja. Okoli 21. ure so jih svojci obvestili, da  je ob 18. uri odšel v gozd nabirat gobe in se ni vrnil domov. Svojci so ga iskali, vendar  ga  niso  našli. Policisti so takoj pričeli z iskalno akcijo, v  kateri  so sodelovali črnomaljski policisti, vodniki službenih psov  in  gasilci. V  iskanje  pogrešanega je bil vključen tudi helikopter Letalske  policijske  enote.

Pogrešani je imel seboj mobilni telefon, zato so  policisti  lahko določili nekoliko ožje območje iskanja. Od pogrešanega so  lahko  dobili  podatek  ali  vidi  luči policijskih vozil oziroma sliši sireno. Pomembna  je  bila  tudi informacija o koordinatah, ko je območje,
kjer  se  je  nahajal, preletel policijski helikopter. Nekaj po polnoči so prav na podlagi teh podatkov policisti in gasilci v gozdu našli pogrešanega 84-letnega moškega in ga živega in zdravega predali svojcem.