Prevrnjeno tovorno vozilo zagorelo

Posledice prometne nesreče na avtocestnem odseku Mirna Peč - Trebnje (Vir: promet.si)

Policisti so bili včeraj ob 9.30 obveščeni, da se je na avtocesti od Novega mesta proti Trebnjemu, v smeri Ljubljane, prevrnilo tovorno vozilo (vlečno vozilo s polpriklopnikom) in zagorelo.

V požaru, ki so ga gasilci uspeli omejiti in nato tudi pogasiti, je kabina zgorela v celoti.

Voznik tovornjaka hrvaških registrskih tablic se je sicer uspel pred tem sam rešiti iz kabine. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v novomeško bolnišnico, kjer so ugotovili, da je lažje poškodovan.

Zaradi gašenja požara so zaradi varnosti avtocesto v smeri Ljubljane zaprli, DARS
je uredil obvoz, promet pa so urejali policisti. Ob pol treh so delno sprostili promet po prehitevalnem pasu, avtocesto pa so ponovno za krajši čas zaprli ob 17. uri zaradi dvigovanja prevrnjenega tovornega vozila.

Zaradi odstranjevanja posledic in sanacije vozišča je promet na tem delu ceste še vedno oviran, promet proti Ljubljani pa poteka po dveh voznih pasovih. Pri vožnji mimo je potrebna previdnost.

Med gašenjem in odstranjevanjem posledic prometne nesreče so imeli gasilci in DARS kar nekaj težav z vozniki, ki niso upoštevali jasno postavljene prometne signalizacije, se niso strpno vključevali v promet iz dveh pasov v enega (sistem zadrge) ter dodatnim upočasnjevanjem vožnje zaradi opazovanja dogajanja. Posredovati so morali prometni policisti.

Prometna nesreča Mirna Peč, 7. junij 2022 (vir: promet.si)

M. D.