Prenovljena tla v barvah šentjernejske občinske zastave

Obnovljena tla telovadnice v OŠ Šentjernej (foto: 8. 12. 2017, vir: Občina Šentjernej)

Poročali smo že, da so v Osnovni šoli Šentjernej včeraj popoldne slavnostno odprli prenovljena tla v tamkajšnji telovadnici. V sklopu programa so učenci predstavili različne športne aktivnosti, dogodek so popestrili tudi šolski folklorniki s kulturnim programom.

Več o tem smo poročali tukaj: obnova-tal-v-telovadnici-osnovne-sole-sentjernej/

Občina Šentjernej, ki je dela tudi sofinancirala, je nato objavila še podatek, da so prenovljena tla v barvah občinske zastave – prevladujeta rumena in zelena barva. Na sredini tal je simbol Občine Šentjernej, tj. petelin.

V nadaljevanju objavljamo fotografijo tal pred prenovo, nastalo leta 2015. Še bolj kot vizualni pogled pa je seveda bistvena kakovost tal v telovadnici, ki je hkrati lahko označena tudi kot manjša športna dvorana.

Osnovna šola Šentjernej, telovadnica, leta 2015. (foto: OŠ Šentjernej)

Kaj so naredili za skoraj 100 tisoč evrov? 

Odstranili so stara tla. Nato so na osnovno podlago položili sedem centimetrov visoko leseno konstrukcijo, da so tla bolj elastična in bolje ublažijo udarce. Na leseno konstrukcijo so položili gumo, nanjo je prišla še posebna umetna masa. Prebelili so tudi stene, zamenjali vrata in izvedli še nekaj manjših del.

Prenovo in obnovo je v pomembnem delu sofinanciralo Ministrstvo RS za izobraževanje, znanost in šport.

C. R.