Premier Janša tudi o razlogu, ki ga je privedel v politiko. Kje bi bil sicer?

(vir: gov.si)

Predsednik vlade Janez Janša je imel včeraj intervju na Nova24TV, povzetek intervjuja je bil objavljen tudi v tedniku Demokracija.

Predsednik vlade je v intervjuju spregovoril o dogodkih izpred 30 let: obrambi domovine, o veleizdaji, o začetku obrambne moči samostojne države in o vojni, v kateri je Slovenija premagala agresorsko JLA.

Med drugim je odgovoril tudi na to, da je nekoč dejal, “da sta ga v politiko peljala dva Udbovca”. 

Janez Janša je povedal: “Ja, Miran Frumen in Drago Isajlović.

Če tiste aretacije ne bi bilo, bi jaz verjetno nadaljeval kariero v računalništvu, ker smo ravno začeli z zelo perspektivnim podjetjem, ki je raslo iz dneva v dan, to je bil takrat začetek ‘buma’ osebnih računalnikov in računalništva nasploh.

Slovenska demokratična zveza pa je nastala – pa tudi druge zveze ali pa stranke, ki so takrat nastajale, so v glavnem nastale zato, ker odbor za varstvo človekovih pravic ni zmogel svojega preoblikovanja v politično silo. Tako kot je to recimo naredil Demokratski forum (MDF) na Madžarskem.

Če bi se odbor za varstvo človekovih pravic, ki je vseboval vso takratno alternativo, preimenoval v politično silo in bi nastopil kot enotna platforma na prvih volitvah, potem bi stranke nastale kasneje.

In tista platforma bi sigurno dobila na volitvah 90 odstotkov, ker je bila tako široka podpora. Ampak odbor so potem razbili …

Povzetek zelo zanimivega intervjuja je dostopen na povezavi: Intervju Janez Jansa 2021 

Vabljeni k branju!

M. D.