Premier Janša odgovarjal sledilcem na Instagramu

(vir: Instagram)

Premier Janez Janša je dejaven na družbenih omrežjih, tudi na Instagramu, kjer je tokrat sproščeno odgovarjal na vprašanja svojih sledilcev, ki jih je med drugim zanimalo, kateri je njegov najljubši šport, njegov najljubši film, pa tudi to, kako se sooča z dnevnimi napadi medijev.

Deležen je bil tudi mnogih pohval, zahval in spodbudnih komentarjev.  

Sledilci so premierja med drugim vprašali, kateri je njegov najljubši šport. Odgovoril je, da ima od kolektivnih športov najraje nogomet, ki je šport njegove mladosti, sicer pa mu je seveda najljubši alpinizem – plezanje, turno smučanje in osvajanje nekoristnega sveta.

Na vprašanje o najljubšem filmu je povedal, da je to trenutno serija Lost in space (Izgubljeni v vesolju), s sinovoma jo gleda vsak večer, če le pride domov dovolj zgodaj.

Zanimivo vprašanje se je glasilo, kako se sooča z dnevnimi napadi medijev, kar je prav gotovo zelo naporno. Glede tega je premier odgovoril, da medijev niti ne spremlja – predvsem zato, ker ti poročajo o tem, kar se je zgodilo, njega pa bolj zanima prihodnost.

Kaj predsednik vlade misli o tem, da je opozicija proti njegovim predlogom za izboljšanje naše države? To se običajno dogaja takrat, ko nekdo nima lastnega programa, takrat pač ruši tisto, kar delajo drugi in politiko gradi na nasprotovanju in izključevanju. “To je negativni pristop, ki ne vodi nikamor, je poudaril premier.

Kdaj bo država pričela z investiranjem v športno infrastrukturo, se je glasilo naslednje vprašanje. Premier je pojasnil, da to pravzaprav že poteka, za športno infrastrukturo so zagotovili znatna sredstva v okviru investicij v športne in šolske programe. V pripravi pa je tudi zakon, ki bo zagotovil znatna sredstva povsod tam v Sloveniji, kjer še posebej mladi nimajo možnosti, da se udejstvujejo v različnih športih in na ta način nimajo enakih izhodiščnih možnosti, kar se tiče kvalitete življenja. Zagotovil je, da bodo v prihodnjih letih v športu velike investicije.

M. D.