Predsednik Pahor sprejel predstavnike civilnih iniciativ Bela krajina, Jelšane in Škofije

Borut Pahor,mag. Maja Kocjan,Sabina Homjak,Ivan Ceglar, CI za varovano mejo,CI Bela krajina,CI Jelšane

Predstavniki CI pri predsedniku države. Od leve: Sabina Homjak, Maja Kocjan in Ivan Ceglar. (vir: Kabinet predsednika države, Twitter)
Predsednik republike Borut Pahor je danes sprejel predstavnike civilnih iniciativ, srečal se je z mag. Majo Kocjan (CI Bela krajina), Ivanom Ceglarjem (CI Jelšane) in Sabino Homjak (CI Škofije). Ti so predsedniku in sodelavcem predstavili problematiko v povezavi z ilegalnimi migranti, do srečanja je prišlo na Pahorjevo povabilo po pismu, ki so ga civilne iniciative pred kratkim naslovile nanj.
Mag. Maja Kocjan je po srečanju na svojem Facebook profilu zapisala: “Predsednik Borut Pahor nas je danes sprejel in zagotovil, da bo v skladu s svojimi pristojnostmi preveril možnosti nadaljnjih dogovarjanj v zvezi z reševanjem migrantske problematike.”

Predstavniki CI več kot to niso komentirali.

Spomnimo. Civilne iniciative so Boruta Pahorja opozorile, da Slovenija na obmejnih območjih ni varna država in predlagajo, da v vlogi predsednika države skliče širok posvet predstavnikov poslanskih skupin v državnem zboru, županov obmejnih občin s Hrvaško in civilnih iniciativ ter zainteresirano strokovno in laično javnost. Tema srečanja pa naj bo migrantska problematika na državni južni meji. Pismo so poslali tudi vsem predstavnikom poslanskih skupin v državnem zboru in medijem.

Zaenkrat je Pahor na pogovor povabil samo predstavnike CI, njegove nadaljnje ukrepe pa bomo spremljali.

V državnem zboru je danes potekala tudi razprava o predlogu za spremembo t. i. azilne zakonodaje. Glasovanje bo jutri ob koncu dneva, ko bomo tudi obširneje poročali o tem.

C. R.