Predsednik Državnega sveta RS na obisku v Novem mestu

(Od leve: Roman Žveglič, predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, Damjan Vrtin, vodja Kmetijsko gozdarskega zavoda Novo mesto, Marko Lotrič, predsednik Državnega sveta RS)

Novo mesto sta včeraj obiskala Marko Lotrič, predsednik Državnega sveta, in sekretarka Državnega sveta mag. Monika Kirbiš Rojs. 

 

Udeležila sta se srečanja mladih kmetov Dolenjske, Posavja in Bele krajine. Srečanje je potekalo v organizaciji Kmetijsko gozdarskega zavoda Novo mesto. Predsednik Državnega sveta je ob tej priložnosti zbranim predstavil osebno poslovno pot ter poslanstvo in delo Državnega sveta RS.

Marko Lotrič se je nato sestal še z novomeškim županom mag. Gregorjem Macedonijem. Pogovarjala sta se o problematičnih socialnih okoljih.

Marko Lotrič je bil včeraj nato tudi slavnostni govornik na slavnostni akademiji Fakultete za organizacijske študije (FOŠ) Novo mesto.

Kdo je Marko Lotrič in kakšna je njegova pot?

Marko Lotrič, predsednik Državnega sveta RS, je bil generalni direktor in ustanovitelj mednarodno uveljavljene skupine LOTRIČ Metrology in je svojo samostojno poklicno pot pričel z odprtjem obrti za kalibracijo tehtnic, uteži in pipet. Danes skupina združuje že preko 170 strokovnjakov s področja meroslovja, zaposlenih v devetih podjetjih v sedmih državah. Poleg matičnega podjetja LOTRIČ Meroslovje v Sloveniji poslujeta še podjetji LOTRIČ Certificiranje, ter PSM merilni sistemi. Hčerinska podjetja delujejo v Nemčiji, Avstriji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Srbiji in Severni Makedoniji, kjer so vzpostavljeni akreditirani laboratoriji.

Neizmerno verjame v moč znanja, spodbuja inovativnost in prisega na poštenost. Vrednota, ki ji daje poseben pomen je zaupanje. Znanja in izkušnje, ki jih je pridobil na področju meroslovja, z veseljem deli med svoje sodelavke in sodelavce ter krepi kulturo odličnosti.

Vir in foto: Državni svet RS, X

M. D.