Požar: Politični padec in konec Violete Tomić

Violeta Tomič (vir: Zajem zaslona)

Poslanka iz vrst Levice Violeta Tomić je na družbenem omrežju zapisala, da se je “dva tedna borila s covid-19 in zmagala”. Kasneje je v komentarjih zapisala še, da je pri zdravljenju jemala tudi dve zdravili, in sicer ivermektin in hidroksiklorokin.

Gre za pripravka, ki nista priznani kot zdravili za zdravljenje covid-19.

Ivermektin je sicer poznan kot antiparazitik ali razglistanje. Uporablja se ga z namenom zdravljenja okužb z zajedavci tako pri živalih kot tudi pri ljudeh. Dobi se ga lahko le na zdravniški ali veterinarski recept, nakup prek spleta je prepovedan. Hidroksiklorokin, ki ga je uživala poslanka Levice, pa je namenjen tako za zdravljenje malarije kot tudi nekaterih avtoimunskih bolezni.

V obeh primerih pa lahko govorimo o pripravkih, ki ne le da nista namenjeni zdravljenju koronavirusne bolezni, marveč se ju celo odsvetuje, ker imata številne hude stranske učinke, med katerimi se navaja tudi možnost zastrupitve.

Za Violeto Tomić je doslej veljalo, da ni cepljena, čeprav tega v stranki Levica niso nikoli potrdili. Je pa dejstvo, da je covid prebolela in preživela. Po navedbah portala pozareport.si pa “bojev za prestiž, oblast, vpliv in poslanske kandidature znotraj Levice, kjer na svoje karierne priložnosti, čakajo tudi nekateri novinci, kot sta protestniška liderja Jaša Jenull ali Tea Jarc, pač ne bo”.

“Ali drugače, to je zdaj politični padec in konec Violete Tomić. Res pa je, da se lahko še vedno poskuša priključiti Zoranu Stevanoviću, Anici Bidar, Ladislavu Trohi in Gregorju Kosu oziroma Andražu Teršku …,” navaja Požar.

Če se bo pridružila slednjim, pa bo nedvomno konkurenca (ali obratno) trenutni semiški županji Poloni Kambič, za katero navajajo, da se naj bi na prihodnjih državnozborskih volitvah, 24. aprila 2022, pridružila isti skupini “antivakserskih (proticepilskih) liderjev”.

A. L.