Požar: “Po mojem mnenju Golob ne bo postal prvi obraz levice”

Bojan Požar v pogovorni oddaji pri Borisu Tomašiču (vir: Zajem zaslona)

V sinočnji pogovorni oddaji pri Borisu Tomašiču na Nova24TV je bil gost znani novinar in urednik Bojan Požar. Uvodoma je bil pogovor o volitvah, ki bodo 24. aprila, lansiranju novih obrazov in napovedi.

Boris Tomašič je Bojana Požarja vprašal, ali se že kaj več več, kdo je favorit na levi strani.

Požar je pojasnil, da se ne ve in da je neka situacija, ko dejansko nihče ne more napovedati, kaj se bo zgodilo. “Mislim, da bo odprto do zadnjega.” Stvari se hitro spreminjajo, iz dneva v dan.

“Tudi to je ena od nezanesljivih stvari, ali bo Golob postal prvi obraz levice ali ne. Po mojem mnenju ne bo,” je dejal Požar.

Boris Tomašič je nato dejal, da je bilo lansiranje Goloba glede na informacije načrtovana stvar, ki pa se je pa zalomila, tudi zaradi tega, ker Golob ni odigral tako kot bi moral.

Bojan Požar je na to odgovoril: “Mislim, da se je nekoliko izčrpala zgodba s temi novimi obrazi. Janković je bil menedžer in je bila to ena shema, potem je bil Miro Cerar, ki je bil kot nek etik in je bila spet druga shema, potem je bil Šarec, kar ne bova znala definirati, ker oni še sami ne znajo definirati, kaj je pravzaprav to bilo.

Pri Golobu pa je problem, ker Golob ni bil ta opcija. Ta opcija je bil v bistvu Aleksander Čeferin, potem Tomaž Vesel, nato so testirali Igorja Zorčiča, predsednika državnega zbora.

Golob je bil v bistvu na nek način kot nek izhod v sili.

Zdi se mi, da ne glede na to, da se je Milan Kučan na polno angažiral pri Golobu, morda prav zato, ker je bilo to potrebno, ker Golob ni bil ta pravi, ni bil iz pravega testa. Ni bil pravi obraz, ki bi bil primeren, iz veliko različnih razlogov.

Po mojem je samo še vprašanje časa, kdaj se bo dokončno zalomilo. To ne pomeni, da Golob ne bo šel v igro, seveda bo šel, samo vprašanje je, če bo on tisti edini, ta pravi izbranec te levice. Mogoče bodo tokrat prisiljeni zaradi Goloba postaviti paleto različnih igralcev: Fajonova, Golob in še morda kdo.”

Celotno oddajo si lahko pogledate na povezavi:  YouTube

M. D: