Požar: Ko evropsko kandidatno listo sestavijo Gabrova, Soros mlajši, podle spletke in korupcija

Robert Golob (vir: arhiv)

Znani zdravnik Aleksander Merlo odletel, ker mu ni uspela umetna oploditev Tine Gaber, nosilka liste Gibanja Svobode na zahtevo Alexandra Sorosa je po novem Irena Joveva, ki velja za Sorosevo. Na listi je še Golobov sekretar Vojko Volk, ki je bil navzoč na sestanku Goloba s Sorosem ml. Merla je nadomestil Jure Leben, znan kot ‘specialist za pregrešno drage makete’ in tisti, ki je Golobu prodal svojo stranko Z.Dej, ta pa jo je nato preimenoval v Gibanje Svoboda.

To je kratek povzetek ugotovitev portala Pozareport.si, ki danes razčlenjuje sprejete sklepe na svetu Golobove stranke, kjer so včeraj potrjevali strankino listo kandidatov za evropske volitve.

Presenečenje je, da je iz liste odpadel zdravnik, porodničar in nekdanji poslanec LDS Aleksander Merlo. Na sejo sveta se je pripeljal skupaj z Robertom Golobom, nato pa povedal, da za Golobove namere, da ga bo vrgel kot nosilca liste, ni vedel, po seji se je častno umaknil. Poniknil je tudi Golob, menda naj bi imel pomembnejše opravke.

Bojan Požar pa danes navaja, da je bil zdravnik Merlo iz liste umaknjen zaradi maščevalnosti Tine Gaber. Umetna oploditev v eni od zasebnih klinik v Ljubljani, kjer Merlo honorarno dela že vrsto let, hkrati je direktor Bolnišnice Postojna, namreč ni uspela. Začelo se je avgusta lani, ko si je Gabrova zaželela celo dvojčkov, kar je Golob, tako Požar, mimo nje ustavil (zabremzal). Nato naj bi se maščevalna Gabrova in Merlo takrat sprla. Zdaj pa je ukazala Golobu, da Merlo ne postane nosilec kandidatne liste, kar si je Merlo sicer želel. Zdaj ga na listi kandidatov ni več.

Po novem bo nosilka liste Irena Joveva, to pa zato, ker je to od Goloba zahteval Alexander Soros, sin in naslednik zloglasnega milijarderja Georgea Sorosa. Joveva je sicer zdajšnja evropska poslanka, izvoljena je bila na Listi Marjana Šarca (LMŠ), ki so jo nato pretopili h Golobu. Joveva je bila včasih novinarka, kot evropska poslanka se v zadnjih petih letih ni preveč izkazala, njeno znanje je zelo šibko, politično je plehka, zato se je tudi že večkrat blamirala. Je pa očitno zvesta Sorosevim zahtevam, katerega cilj je tudi islamizacija Evrope.

Članek v celoti lahko preberete na povezavi: pozareport.si

Srečanje Roberta Goloba z Aleksandrom Sorosem, sinom Georgea Sorosa, v sredini februarja 2024. Forografijo je objavila vladna stran, namen in vsebine pogovora niso pojasnili. Prvi z desne Vojko Golob.

A. L.