Povežimo Slovenijo: Prva koalicija strank, ki bodo skupaj nastopile na volitvah kot ena lista

Povežimo Slovenijo

S slavnostnim podpisom sporazuma o skupnem nastopu strank v gibanju Povežimo Slovenijo so včeraj Slovenska ljudska stranka, stranka Konkretno, Nova ljudska stranka, Zeleni Slovenije in Novi socialdemokrati uradno zapečatili skupen nastop na letošnjih parlamentarnih volitvah.

S tem je nastala prva koalicija strank, ki bodo skupaj nastopile na volitvah kot ena lista. Programska izhodišča se bodo vrtela okrog treh načel – kaj je dobro za gospodarstvo, za ljudi in za naravo.

Sporazum so podpisali predsedniki petih strank, Marjan Podobnik (SLS), Andrej Čuš (Zeleni Slovenije), Zdravko Počivalšek (Konkretno), Franc Kangler (NLS) in Andrej Magajna (Nova socialdemokracija).

Koordinatorka gibanja Povežimo Slovenijo je dr. Nada Pavšer. Pri podpisu pogodbe je bil prisoten tudi predsednik državnega sveta in podpredsednik Konkretno Alojz Kovšca.

Kovšca je poudaril, da je “ključna popotnica za uspešno politiko v prihodnosti, da nikoli do nikogar nismo izključujoči”.

Cilji gibanja so osnovani na temelju treh centrov: liberalno-gospodarskega, ljudsko-socialnega in zelenega.

Stična točka je strpnost v komuniciranju in skupno iskanje rešitev. Pomembno je, da prevlada zdrav razum. V Sloveniji si želijo drugačne politike in k temu so pristopili s sodelovanjem in povezovanjem za dobrobit Slovenije. Prepričani so, da je to prava pot.

Ob včerajšnjem podpisu so bili navzoči: nekdanja državna sekretarka na ministrstvu za zdravje in zdravnica Tina Bregant, svetovalec v kabinetu predsednika države in nekdanji ustavni sodnik dr. Ernest Petrič, uspešen gospodarstvenik Franci Pliberšek, ministrica za izobraževanje Simona Kustec in minister za pravosodje Marjan Dikaučič, številni župani, državni sekretarji, državni svetniki, med njimi vsaj več kot 30 kandidatk in kandidatov za poslanke in poslance.

Uradni govorec gibanja Povežimo Slovenijo je Marko Balažic.

Vir in foto: Povežimo Slovenijo

A. L.