Potrč: Očitno gre bolj za denar in željo po vstopu v politiko kot slavo

Marko Potrč in Lili Žagar (vir: Facebook, Marko Potrč)

Poročali smo že (tukaj), da je Marko Potrč na družbenih omrežjih zelo agilen pri prepričevanju državljanov, da je koronavirus izmišljotina, da številke o okužbah s koronavirusom ne kažejo na apokalipso, pa tudi, da je covid-19 prej epidemija laboratorijskih izvidov kot pa epidemija dejanske bolezni.

Pri tem Potrč ni edini estradnik, je pa v zadnjih dneh eden odmevnejših. Zapisali smo, da gre osebam v tem primeru za pet minut slave.

Danes pa portal Pozareport.si razkriva, da gre pri Potrču “za denar, ali pa se želi lansirati v politiko”.

Na portalu navajajo, da “Potrču finančno zagotovo ne gre slabo, toda pandemija naj bi mu odnesla številne poslovne angažmaje, kot je vodenje prireditev in različna sponzorstva”. Razkrivajo tudi, da je Potrč trenutno (so)lastnik dveh podjetij, ob tem ima registriran tudi status samostojnega podjetnika (s. p.).

Marko Potrč ima tako v Pesnici pri Mariboru, “v hiši, ki naj bi jo na družinski parceli s kompenzacijo ugodno dobil od podjetja Lumar – montažne hiše, registrirano podjetje Vizual 7 d. o. o. in s. p.“.

Skupaj z dvema partnerjema pa je februarja letos, prav tako v Pesnici, ustanovil še tretjo družbo Heroji d. o. o., z dejavnostjo oglaševalskih agencij. “Sodeč po nekaterih komentarjih na Twitterju naj bi Marko Potrč šel v akcijo negiranja covida-19 prav zaradi (ne)financiranja cestnih herojev“, so še zapisal na portalu pozareport.si.

Eden od drugih portalov pa je zapisal, da v spletnih bazah najdemo tudi s. p. na ime Lili Žagar, registriranem na naslovu Ratež pri Novem mestu. Poln naslov je Trgovina po pošti in po internetu, Lili Inti, Lili Žagar, s. p. Znano je, da Žagarjeva lansira ženske torbice pod blagovno znamko Inti, po ceni 700 evrov. V letu 2019 je imela dobrih 45 tisoč evrov prihodkov in 7726 evrov podjetnikovega dohodka (t. i. dobička oziroma bruto plače). Lili Žagar poznamo kot partnerico Marka Potrča.

Vizual 7, d. o. o., s sedežem v Vosku, pošta Pesnica, je imel lani 157.723 evrov prihodkov in 2883 evrov dobička.

Marko Potrč, s. p., je imel lani 128.484 evrov prihodka in 24.906 evra podjetnikovega dohodka (t. i. dobička ali bruto plače), od katerega nato plača še davke in prispevke.

Pod črto: Potrčevo (zmotno) navajanje o tem, da je koronavirus izmišljotina in da ni treba upoštevati navodil NIJZ, lahko tako pripišemo bolj temu, kar navaja spletni portal Pozareport.si. To pa je, da gre pri vsem temu “bolj za denar ali pa se želi lansirati v politiko”.

Družina pred hišo na območju Pesnice. (vir: Facebook, Marko Potrč)

C. R.