Pošta Slovenija: Za generalnega novi VW Tiguan ni bil dovolj dober

Marko Cegnar, generalni direktor Pošte Slovenija, si je omislil vozilo Volvo V90 B5D Cross Country AWD, Volkswagen tiguan zanj ni bil dovolj dober.

Pošta Slovenija je v velikih finančnih težavah, okoli 3000 zaposlenih ne dosega več niti minimalne plače. Pošta prodaja svoje elitne nepremičnine, zaposleni trepetajo za svoje plače in pripravljajo množične odpovedi.

Novi generalni direktor Marko Cegnar, ki je bil na to mesto imenovan oktobra lani, pa si je že po osmih tednih vodenja Pošte omislil nov službeni avto – znamke Volvo V90 B5D Cross Country AWD (dizelski pogon).

Osebni avtomobil znamke Volkswagen Tiguan (bencinski pogon), ki ga je vozil prejšnji direktor Tomaž Kokot, in ga je Pošta Slovenija kupila leta 2022, za Cegnarja ni bil dovolj dober in ne dovolj prestižen. Cegnar ga je dodelil Urošu Krajncu, direktorju upravljanja s človeškimi viri.

Cegnar je nekdanji predsednik uprave Intereurope, hčerinske družbe Pošte Slovenije in po navedbah Bojana Požarja sodi v krog finančnega ministra Klemna Boštjančiča (Gibanje Svoboda).

Cegnarju je luksuzni volvo dodelil nadzorni svet Pošte, pri tem so med drugim zapisali, da mu bo to “omogočilo nemoteno izvajanje funkcije poslovodenja”. Cegnar, ki ima prebivališče v Kranju, vozilo lahko uporablja tudi v zasebne namene.

Volvo je doslej tudi edini avtomobil, ki ga je Pošta vzela v najem, vse ostale so kupili. Mesečni najem za t. i. Cegnarjev volvo je 1585,12 evra, k temu je treba prišteti še 172,44 evra zavarovanja (skupno je to 1757,56 evra mesečno).

O tem danes poroča portal Pozareport.si in navaja, da obstaja utemeljen sum, da je bila ponudba nabavne vrednosti avtomobila prirejena in je zelo nenavadno, da so na Pošti prišli do praktično edinega ponudnika, to je podjetja Avant Car, kjer je med solastniki tudi nekdanji predsednik uprave Petrola Tomaž Berločnik.

Podatke in dokumentacijo je danes objavil portal pozareport.si.

Avtomobil znamke Volkswagen tiguan, ki za Cegnarja ni bil dovolj prestižen. (Fotografije je simbolična).
Za Cegnarja je dovolj dober le Volvo V90 B5D Cross Country AWD. (Fotografija je simbolična.)
Marko Cegnar, generalni direktor Pošte Slovenija (vir: Intereuropa)

A. L.