Poslanka Sukičeva se je morala opravičiti za nepreverjene in žaljive izjave o Novi univerzi

Poslanka Nataša Sukič (desno).

Poslanka Levice Nataša Sukič se je morala opravičiti zasebni Novi univerzi, ker je na seji državnega zbora v imenu poslanske skupine Levica podajala nepreverjene informacije, da so predstavniki univerze na ministrstvu lobirali za uzakonitev določbe 57. člena šestega protikoronskega zakona, da gre za politično korupcijo, da Nova univerza ne izpolnjuje meril za akreditacijo in da so kadri Nove univerze nezaposljivi.

Nova univerza je poslanko zaradi njenih izjav tožila na sodišču, zdaj pa je sodišče izdalo sklep, da se mora opravičiti. Sukičeva je opravičilo objavila na družbenem omrežju X.

“Podpisana Nataša Sukič se kot poslanka stranke Levica opravičujem Novi univerzi, kot akademski skupnosti študentov, diplomantov, univerzitetnih učiteljev, znanstvenoraziskovalnih delavcev in strokovnega osebja za izjave, podane med potekom zakonodajnega postopka za sprejem 57. (uzakonjenega kot 52.) člena Zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 (v nadaljevanju tudi PKP 6), konkretno za izjave, podane v imenu stranke Levica na nujni seji Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino, Odbora za finance in na plenarnih sejah Državnega zbora o tem, da so predstavniki Nove univerze “lobirali” za uzakonitev določbe 57. člena KPK 6, da gre za politično korupcijo, da Nova univerza ne izpolnjuje meril za akreditacijo ter da so kadri Nove univerze nezaposljivi. Izjave, ki so jih povzemali tudi številni mediji, so nepreverjene in kot takšne lahko za omenjanje tudi žaljive.”

A. V.