Portaloma Siol in MMC precej strmoglavila branost

Pod Mihaelom Šuštaršičem portal Siol.net izgublja bralce.

Politične čistke vlade Roberta Goloba na Siolu in RTV Slovenija so slednjim zmanjšale število bralcev, skrajšal se je tudi čas branja njihovih portalov, kaže aprilska mesečna meritev obiskanosti spletnih portalov oglaševalske zbornice MOSS.

 

Kot ugotavlja Spletni časopis, je najbolj očiten upad razviden pri portalu Siol.net, kjer je vlada po predčasnih menjavah na Telekomu oktobra 2022 za urednika nastavila Mihaela Šuštaršiča iz Slovenske tiskovne agencije. Pred tem je bil namreč portal drugi najbolj brani portal v državi, je ta položaj zapravil. V zadnjem času namreč portal izmenično prehitevata portala Žurnal24 in Metropolitan. Izgubil je okoli 100.000 bralcev. Če je imel včasih tudi do 820.000 bralcev, jih ima zdaj okoli 720.000.

V primerjavi z aprilom lani je Siol.net med petimi največjimi portali celo edini, ki je izgubil bralce.

Upad zadnje mesece precej sovpada s prenovo spletne strani, ki je bila po mnenju mnogih precejšnja polomija. Na izgubo je verjetno vplivalo tudi, ker je Šuštaršič pripeljal številne kolumniste, ki sodijo med politične aktiviste strank vladne koalicije, denimo, vodjo premierjevega sveta proti sovražnemu govoru Niko Kovač.

Precej sramoten pa je za vladajoče tudi položaj RTV Slovenija. Portal tega medija je po povprečnem številu bralcev prehitel celo pred pičlimi nekaj leti ustanovljen Telemachov N1, ki je v lasti skupine United Group. Po številu bralcev je spletni portal MMC RTV šele na sedmem mestu v državi, kar torej pomeni, da je imelo Golobov prevzem RTV Slovenija za omenjeni medij predvsem negativne posledice.

A. V.