Ponovno pester vikend: Prijeli so jih 110 in 4 tihotapce, še dva so nam vrnili Avstrijci

Fotografija je simbolična.

Slovenski policisti so od petka do danes zjutraj prijeli 110 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Še dva so iz Avstrije vrnili v Slovenijo. Prijeli so tudi štiri tihotapce, vse na območju PU Koper. Največ, kar 41 ilegalcev, je bilo prijetih na območju Policijske uprave Novo mesto.

Podatki o krajih prijetih kažejo, da pri gibanju ilegalnih migrantov ni nobenega pravila več. Najdejo jih daleč v notranjosti, tudi na Uršnih Selih pri Novem mestu na primer, kjer obstaja utemeljen sum, da so neovirano prišli preko Kolpe in Bele krajine. Prijeti v Ljubljani pa so od državne meje neovirano prepotovali vsaj 100 kilometrov.

PU Novo mesto: Prijeli 41 ilegalcev

Policisti so ilegalce izsledili in prijeli v krajih: Balkovci, Črnomelj, Uršna Sela, Gornji Suhor pri Vinici, Metlika, Mihelja vas in v Novem mestu. V Posavju pa še v Prilipah, Čatežu ob Savi in na Obrežju.

Prijeti so se izrekli za državljane Iraka (20), Pakistana (9) in po en Maroka, Sirije, Tunizije in Alžirije. Policijski postopki s prijetimi še niso zaključeni, zato njihova nadaljnja pot ali morda vračilo na hrvaško stran še niso znani. Na Obrežju pa so na podvozju tovornega voziluaakedonskih registrskih oznak našli skritega Afganistanca, ki so ga predali
hrvaškim varnostnim organom.

PU Ljubljana: Prijeli 19 ilegalcev

Prijeli so 19 ilegalcev, in sicer v krajih: Dolnje Ložine, Breg pri Kočevju, Iga vas, Krkovo nad Faro, Finkovo in Ljubljana.

Prijeti so se izrekli za državljane Alžirije, Sirije, Maroka, Iraka in Irana, policijski postopki pa še niso zaključeni.

PU Koper: Prijeli 26 ilegalcev in štiri tihotapce – po dva državljana Turčije in Nemčije

Prijeli so 26 ilegalcev, od tega 25 na območju Ilirske Bistrice in enega v Kozini. Noben ni zaprosil za azil in jih bodo predali hrvaškim varnostnim organom.

Na območju Ilirske Bistrice so obravnavali še državljana Turčije in Nemčije, ki sta osumljena tihotapljenja. V petek pa so  v Dolenjah pri Jelšanah prijeli še državljana Nemčije in državljanko Turčije, ki sta osumljena tihotapljenja desetih Iračanov. Za oba je odrejen pripor.

Prijeti so se izrekli za državljane Iraka (11), Egipta (8), Afganistana (4) in po en Alžirije, Maroka in Pakistana.

PU Maribor: Prijeli 19 ilegalcev

Na območju Ormoža so prijeli 17 ilegalcev (11 Alžircev, 3 Libijce, 2 Maročana, Alžirca in Turka ter Avstrijca).

PU Murska Sobota: Prijeli 5 ilegalcev, še 2 so nam jih vrnili iz Avstrije

Na območju Ljutomera so prijeli 5 Alžircev. Še 2 so nam vrnili avstrijski varnostni organi.

Iz drugih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.